БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

маг. фарм. Даниела Павлова: Любовни взаимоотношения

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Маг. фарм. Даниела Павлова работи във фармацевтичния сектор над 20 години и е управител на Аптека 36.6 Събота Пазар близо 12 години. Завършила е сертифицирани курсове по Бахова терапия, хомеопатия, шуслерова терапия и биоенерготерапия. Прилага успешно духовни техники и практики-Рейки, медитация, йога, кристалотерапия и ароматерапия. Можете да се консултирате с нея след предварително записване на тел. 0878598444.

Danihelp Бахова терапия

www.danihelp.bg

__

Любовта е най-мощната сила на света! Тя е емоцията, която ни дава благоразположение и комфорт, прави ни силни и мотивирани. Учи ни да бъдем по-добри, разбиращи, всеотдайни. Висше изкуство е да изградим и поддържаме щастливо партньорство, тъй като то се нуждае от много внимание, нежност и грижи. Това, което ни пречи са нашите емоции, мисли и подсъзнателни убеждения. Основните проблеми, предизвикващи емоционални сътресения във взаимоотношенията могат да бъдат следните:

 

Гневът е една от най-честите разрушаващи емоции. Той се превръща в проблем, когато започва да създава чести конфликти между партньорите. Проблем е и когато единият партньор се страхува да изкаже несъгласие, защото ще разгневи другарчето си и ще създаде допълнително напрежение в трудната комуникация. Когато хората изпитват чувство на гняв, тяхното поведение също е гневно: викане, псуване, блъскане на врати, хвърляне на предмети или физическа агресия, вербални обиди и заплахи към другите.

Цветната есенция джел (Holly) на д-р Бах e за справяне с избухливи и гневливи натури, които изпитват следните чувства:

  1. Лесно избухват и реагират агресивно.
  2. Изпитват гняв, агресия, омраза, ярост, завист, съмнение.
  3. Почти винаги са в лошо настроение, но не винаги знаят защо.
  4. Ревнуват, завиждат, злорадстват и искат да отмъстят.
  5. Подозрителни са и се страхуват да не ги измамят. Съмняват се във всички, мислейки си че ще ги излъжат или измамят.
  6. Рагират гневно, сприхаво, избухливо.
  7. Изпитват силен яд, когато са изоставени от партньора.
  8. Трудно прощават.

 

Патологичната ревност е стремеж към любов, но в грешна посока. Тя не е доказателство за любов. Човек, който се нуждае от любов, като я намери, непрекъснато се страхува да не я загуби. Ако самият човек не я познава, не може и да я излъчи. Вместо това излъчва несигурност и страх – това е един от най-бързите начини за съсипване на връзката с партньора. Отново джел ще свърши работа в тези ситуации.

 

Освен това джел улеснява да простим на околните и на себе си. Прошката ни позволява да неутрализираме отровните емоции, които ни парализират и разболяват. Тя пречиства душата, освобождавайки я от яда и омразата. Джел е цветето, което ще помогне да живеете във вътрешна хармония, да излъчвате топлота, добронамереност и доброжелателност, да се радвате от сърце на успехите на другите. Д-р Бах казва: „Джел ни пази от всичко, което не е любов, отваря сърцето ни и ни свързва с Божествената Любов“.

Властността е друг проблем във всяка връзка. Най-често единият или и двамата обичат да налагат мнението си без да се съобразяват с другия. Трудно им е да се подчиняват, държат се авторитарно, арогантно. Искат на всяка цена те да имат последната дума. С есенция от лоза (vine), тези амбициозни личности се научават, че половинката им също има права, започват да обръщат внимание на нуждите й. Изпитват повече разбиране и уважение.

С раздразнителност и нетолерантност се сблъскваме ежедневно. Има хора, които винаги намират за какво да критикуват близките си. Не проявяват разбиране към човешките недостатъци. Слабостите и глупостта на хората направо ги изкарва извън равновесие. Осъждат ги без да се поставят на тяхно място. Бук (beech) е подходящата есенция за този тип критикари, за да им помогне да видят и разберат, че всички хора са различни. И всеки човек на този свят има своето предназначение и смисъл. И именно различията водят до съвършенство. При употребата на бук се наблюдава приемане, разбиране и толерантно поведение към хората с техните силни и слаби страни.

 

Друг емоционален проблем е страх от самота. Много хора започват връзка или остават в незадоволителна такава поради страх да останат сами. Но да имате връзка невинаги означава, че вече няма да се чувствате самотни. Самите отношения предизвикват самота. Хората необичащи самотата са бъбривци, които вечно искат компания, с която да споделят своите мисли, чувства и емоции. Цветенцето Heather (Калуна) заедно с други помощници помагат за справяне със страха от самотата, страх да не бъдат изоставени. Заедно с мимулус ще допринесе за повече смелост и импулс за промяна на собствените възгледи, убеждения и мисловни модели.

 

Ако самотата е вследствие на раздяла или любовно разочарование е необходимо да се приема Сладък кестен. Заедно с Витлеемска звезда и други цветни есенции ще успее да утеши всяка душевната мъка и болка на човека. Есенцията от сладък кестен е подходяща за всякакво разочарование от партньор или близък човек, чувство на безпомощност и безизходица, тъга и емоционална празнина, напълно безнадеждно състояние. Сладкият кестен дава вяра, надежда и сила като гледате на трудните моменти от живота си като възможност за промяна и израстване, помага за по-лесно преживяване на болезнените периоди.

 

Друг сериозен проблем във взаимоотношенията може да бъде емоционално обсебване и манипулиране. Това са хора, които се отличават с дипломатичност и тактичност, загрижени са за нуждите на партньора си, но винаги намират някакви „кусури“ в човека до себе си. Искат да го променят така както те искат, обичат да го контролират. Имат големи очаквания от човека, който обичат и искат да се чувстват обичани и ценени. Имат вътрешно собственическо чувство над емоциите и живота на половинката си. Тяхната любов е условна и може тактично да ви намекнат: “Обичам те ако …“. А това “ако” може да е цял списък: ако си красив(а), сексапилен, помагаш финансово, чувствам се добре със теб като ми „галиш“ егото, материално подсигурен, умееш да готвиш вкусно и още много други условия.

Цветето цикория (синя жлъчка ) се използва имено да научи този тип личности на безусловна любов. Тя е най-чистата и истинска любов. Безусловната любов не означава да пренебрегваме себе си и собствените си нужди или да не отстояваме себе си, за да угодим на другите. Това е да обичаш всички и всичко поради тяхната същност, да се радваш на малките неща, да приемаш нещата около теб такива каквито са, без да искаш на всяка цена да ги променяш. Безусловната любов е да даряваш усмивки, без да мислиш кой ще дари усмивка на теб – точно както малките деца правят. Да даваш спонтанно и с удоволствие без да очакваш от отсрещната страна, да си щастлив без причина, влюбен си, но не в някого, а във всичко около теб. Много хора смятат, че безусловната любов се идеализира, но тези, които са по-осъзнати и по-духовно развити личности осъзнават смисъла на живота докато са на земята – да се научим да обичаме. Те привличат към себе си своите духовни половинки и изживяват духовна любовна връзка, отличаваща се със зрялост, хармония и безусловна любов.

Когато обичаме безусловно, ние самите сме щастливи, без да зависим от външните обстоятелства!

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари