БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Ензимно избелване на зъбите: как работи?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Нежна ежедневна паста за зъби „Be you“: двуфакторно избелване и четири нива на антибактериална защита

• Нискоабразивна паста за зъби с RDA 50
• Без SLS, без триклозан, без микропластмаси
• Предлага се в шест сочни вкуса
• Произведено в Швейцария

Ензимната реакция: когато ензимите и захарите се срещнат с кислород

Ензимната реакция започва веднага щом пастата за зъби срещне въздуха. Две съставки – ензимът глюкозна оксидаза , който може да се намери в меда, и декстрозата , обикновена захар, произведена от царевица – реагират помежду си и с кислорода във въздуха. Въпреки че технически е захар, декстрозата присъства само за да започне реакцията и да служи като храна за ензимите, без да оставя вредни остатъци.

Резултатът от ензимната реакция е създаването на две активни съставки: водороден прекис и глюконова киселина.

Ензимната реакция започва от ензимите глюкозна оксидаза и декстроза, които реагират един с друг и с кислорода във въздуха.

Този напълно естествен процес води до образуването на водороден пероксид и глюконова киселина.

Този напълно естествен процес води до образуването на водороден пероксид и глюконова киселина.

Освен това пастата за зъби Be you съдържа и хидроксиапатит, който осигурява допълнително избелване чрез защита на емайла.

Нежно избелване: водороден прекис + хидроксиапатит

Водородният пероксид отлага една от двете си кислородни частици в зъбния емайл, което води до физическа реакция: когато светлината се отразява от емайла, той изглежда по-бял . Останалите частици от водороден прекис се разтварят естествено, тъй като не могат да оцелеят в устата сами.

Всъщност ензимните компоненти вече естествено присъстват в устата и слюнката. Пастите за зъби на базата на ензими просто допълнително подпомагат процеса на тяхното създаване, което води до много нежен избелващ ефект. Като такъв, ензимният избелващ ефект е безопасен дори при ежедневна употреба.

Хидроксиапатитът изглажда и изсветлява емайла и също запълва пукнатини, които разкриват дентина под емайла. По този начин хидроксиапатитът предотвратява попадането на оцветени хранителни частици в микроскопичните емайлови фисури и намалява чувствителността на откритите зъбни шийки.

Борба с бактериите: глюконова киселина

Глюконовата киселина е вторият продукт на ензимната реакция и има защитни качества. Това е естествена плодова киселина, която инхибира растежа на микроорганизмите. Въпреки че съдържа киселини, PH стойността на пастата за зъби „Be you“ е оценена на 6–6,6, оставайки доста над безопасния минимум от 5,5.

Допълнителна защита на зъбите: още три съставки

Докато основната ензимна реакция произвежда глюконова киселина, която предпазва зъбите и венците от бактерии, а добавянето на хидроксиапатит помага за намаляване на чувствителността, това не е всичко, което трябва да прави пастата за домашно избелване. Колкото повече защитни елементи съдържа, толкова по-добре – „Be you“ съдържа три допълнителни съставки, които допълнително подпомагат защитата на зъбите:

Хипотиоцианат . Докато си миете зъбите, водородният пероксид реагира с ензима лактопероксидаза, съдържащ се в слюнката, и с тиоцианата, допълнителна съставка в пастата за зъби “Be you”. Това води до производството на хипотиоцианат, който има силен антибактериален ефект. Въпреки че слюнката естествено проявява антибактериални свойства, те се подсилват значително от хипотиоцианатa.

Ксилитолът , или брезовата захар, в пастата за зъби намалява образуването на биофилм и предпазва от образуването на кариес.

Флуоридът е много ефективен в борбата с бактериите, произвеждащи киселина, и помага за реминерализирането на емайла.

За кого е подходящо ензимното избелване?

Ензимното избелване е идеално решение за тези, които биха искали зъбите им да са по-бели, но не искат да изберат нито професионално избелване, нито агресивни домашни комплекти за избелване.

Нещо повече, продуктите, базирани на ензими, са способни да запазят цвета на зъбите на пациента след професионално избелване, като удължават ефекта му по безопасен, нежен и устойчив начин.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари