БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Емилия Белчева: Лицето е огледало на работата на вътрешните органи

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Емилия Белчева е международен лектор и треньор, чиято цел е да помогне на жените да станат по-здрави и по-щастливи. Разработва авторска система с упражнения за коригиране на неправилната стойка и гръбначните изкривявания. Води обучения за бременни, разкрива как да се избегне качването на излишни килограми и какъв е пътя към бързото възстановяване след раждането. Издава книги с консултации по психология за деца и възрастни, създателка е на собствени методики за тренировки и има над 20-годишен опит в организиране на курсове за подобряване на емоционалното и физическото състояние на хората.

__________________________________

Създавате собствена методика за упражнения. Какво включва тя?

Включва техники, които аз самата събирам и уча над 20 години. С масажа с топка премахваме мускулните и вътрешните фасциални блокажи, с техниките за дишане премахваме разширените вени, спираме паник атаките, сваляме излишните килограми и целия стрес от забързаното ежедневие в XXI век. С упражненията коригираме гръбначни изкривявания и подпомагаме работата на тялото. Цялостно методиката включва най-работещите практики за корекция на стойката, спиране на развиващи се здравословни проблеми и връщане към щастливото ни Аз.

Може ли да премахнем бръчки, да коригираме устни, скули и други несъвършенства без намесата на филъри, ботокс и игли?

Да, при това много бързо и лесно. Бръчките са проблеми във вътрешните ни органи, сухата кожа показва например, че или сме в дехидратация или имаме възпален панкреас и не усвояваме мазнините и протеините, така не можем да възстановим липидния слой на кожата си. А тя реално е нашата бариера между външния и вътрешния ни свят. Назолабиалните бръчки показват възпалено дебело черво, бръчките по челото показват възпаление в тънкото черво. Гневната бръчка е показател за нужда от детокс и претоварен черен дроб. Когато знаем какво иска да ни каже кожата лесно може да го оправим, обръщайки внимание на дадения орган. А ако допълним с лесни 3 минутни упражнения за лице на ден, то ефекта се вижда за дни.

Напоследък е много популярно коригирането на носа чрез хирургична намеса или чрез филър в него. Какво е мнението ви за „новото модерно“? Самата вие имате упражнения, които могат да коригират носа без хирургична намеса. Ще го разкриете ли за нашите читатели?

Носът показва какво се случва в тъканите около него и костната структура в черепа. Ако решетъчната коса е накриво (кост между небцето и носа), то ноздрите ни стават различни и с едната дишаме по-малко от колкото от другата. Лявата ноздра отговаря за работата на дясното ни полукълбо (творчество, въображение, желания), а дясната ноздра отговаря за лявото ни полукълбо (логическо мислене, консерватизъм, контрол). Носът се разширява и при наличие на постоянни или чести отоци в лицето. А също така променя формата си и при натегнати околоочен контур, малки и тънки устни (прекалено натегнат кръгъл устен мускул), при натегнат околоочен мускул и пропаднали надолу скулови и други кости. Операцията коригира самия резултат, а не причината. Има много лесни упражнения за корекция, които отнемат 3-6 минути на ден, но не мога да ги опиша пишейки – трябва да ги покажа.

Какви са най-честите причини за появата на несъвършенства на лицето?

Лицето ни е като таблото на колата – на него се намират много лампички, показвайки на шофьора какво не е наред със самата кола. Когато имаме тъмни кръгове, тялото иска да ни каже, че черният дроб е претоварен или възпален. Когато имаме торбички – че бъбреците имат инфекция, когато имаме пигментация – че не усвояваме глутена и нещо товари червата ни и т.н. Най-честият и основен проблем е изместената шия напред от гледането на телефони, монитори, книги, на работното ни място надолу. Когато главата ни започне да се измества, шията се напряга, а от главните нерви преминаващи от черепа през шията, имащи задача да инервират всички органи в тялото ни и определящи тяхната функция започват да работят некоректно. Контурът започва да се стича, слуха и зрението не са така както преди, ръцете изтръпват, имаме студени крайници, започва целулит, запек, лошо храносмилане, спад в либидото и т.н. Тогава дамите прибягват към различни интервенции, а истината е, че трябва да подобрят тъканите в шията и да преразгледат навиците си.

Предстои ви голямо събитие в НДК през януари. Ще споделите ли какво ще научим от него?

За моите курсове всички казват, че са променящи животи. Това планирам и за събитието в НДК, но в много по-големи мащаби на съзнателно и подсъзнателно ниво. Ще се гмурнем в неосъзнатото и ще надникнем напред в бъдещето. Всеки участник ще може да прецени дали му харесва на къде се е запътил и дали би искал да го промени. Ще имаме програмиране на следващите 10 години и всеки ще даде посока на живота си, която му харесва. Ще се срещнем със страховете си и ще разберем защо са там и какво искат да ни кажат. Ще разгледаме защо сами си слагаме спирачки и как да надскочим собствените си граници. Ще си поговорим за здравето и как да го оптимизираме, за финансите и за любовта. И как да бъдем успешни и щастливи във всички сфери от живота си с лекота и усмивка. Всеки, който иска да промени живота си, е добре дошъл.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари