БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Екстракт от малина – естествена подкрепа за женското здраве

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Фитотерапията предлага различни естествени средства за поддържане на хормоналния баланс и пикочо-половата система при жените. Сред тях силно се откроява екстрактът от малинови листа, който се счита за най-ефективния природен лек срещу обилни менструални и маточни кръвотечения, и предменструален синдром (ПМС).

___

Малина (Rubus idaeus L., сем. Розоцветни – Rosaceae) e широко разпространено многогодишно храстовидно растение, срещащо се в районите на Европа, Азия, Южна Америка и САЩ и култивирано на различни места по света.

Листата на малина (Folia Rubi idaei, Raspberry leaves) са официална растителна дрога във фитотерапевтичните практики на редица народи. Химичният им състав включва флавоноиди, танини, витамини Е и С, минералите магнезий, желязо, цинк, фенолни киселини, етерични масла, гликозиди, минерални вещества, каротеноиди.

Доказано е, че комбинацията от активни съставки в малиновите листа възстановява баланса на хормоните в женския организъм, нормализира месечния цикъл и подпомага профилактиката и терапията на различни гинекологични нарушения.

Освен като запарка, малиновите листа могат да се приемат и под формата на екстракти. Екстрактите са по-ефективни, тъй като съдържат точно определена концентрация от активните вещества, необходими за подпомагане на гинекологичното здраве.

 

В кои случаи помагат екстрактите от малинови листа:

  • хормонален дисбаланс
  • обилни менструални и маточни кръвотечения
  • следродилно кървене
  • предменструален синдром (особено когато цикълът е обилен и съпътстван от повишена кръвозагуба)
  • инфекции на урогениталния тракт

Допълнителни ползи. Благодарение на затягащите си, антимикробни свойства, малиновите листа са универсален естествен лек и срещу диария, предизвикана от хранително натравяне, раздразнени черва, дисбактериоза в червата или стомашно-чревни инфекции.

Доверете се на натуралния екстракт от малинови листа на Nature’s Way!

Nature’s Way е американска компания с половинвековен опит в производството на първокласни билкови продукти с доказан ефект и гарантирана безопасност.

Nature’s Way предлага над 200 екстракти от билки, отглеждани по методите на органичното земеделие и в съответствие с най-високите стандарти за качество.

Продуктът Raspberry Leaf на Nature’s Way се предлага под формата на капсули, всяка от които съдържа 450 mg чист, натурален екстракт, извлечен от малинови листа и изцяло запазващ терапевтичните качества на растението.

Екстрактът от малинови листа на Nature’s Way се препоръчва със следните цели:

  • облекчаване на менструалните крампи
  • намаляване на обилното менструално и маточно кръвотечение, включително при ендометриоза и миома на матката
  • контрол върху симптомите на ПМС
  • намаляване на кървенето след раждане
  • укрепване на организма при анемия
  • нормализиране на изхождането при диария от различен произход

 

Raspberry Leaf съдържа 100 капсули. Приемайте по 2 капсули дневно, за предпочитане след хранене.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари