БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Сашка Порязова: Активна подкрепа на имунитета

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р Сашка Порязова

ДКЦ „Софиямед“


В своята практика на педиатър особено внимание отделям на подкрепата на имунната система и поддържане на съпротивителните сили на организма срещу вируси и инфекции. Едно от най-честите притеснения, които родителите на малките пациенти споделят, е свързано именно с честата заболеваемост в ключови периоди като първите месеци в ясли или детска градина, сезона на вирусните инфекции на горните дихателни пътища или на стомашно-чревните вируси.

Надеждната, балансирана и трайна подкрепа на имунитета е особено важна за всички семейства, особено в тези с малки деца или възрастни хора с по-крехко здраве. Затова и фармацевтичният пазар предлага изобилие от продукти, но малко от тях действително изпълняват функциите, за които претендират.

През последните две години един сравнително нов препарат спечели моето доверие. В началото Омникод имуно ме привлече с обстойните научни изследвания върху основната му активна съставка – натуралният комплекс Епикор, получен от мая за печене чрез високотехнологичен ферментационен процес. Подобни детайлни проучвания са рядкост при хранителните добавки. В течение на времето се убедих, че Омникод имуно наистина е ефикасен и надежден имуномодулатор. Той оказва сериозна многоспектърна подкрепа на имунната система, като едновременно повишава устойчивостта срещу вируси и бактерии и понижава интензитета и продължителността на изява на инфекциозна симптоматика. Пациентите ми са доволни от препарата и споделят значително подобряване на симптомите още в първите няколко дни след първия прием. 

Напоследък в практиката ми зачестиха случаите на коксакивирусни инфекции – херпангини и други протичащи с обриви вирози, които много бързо и добре се повлияха при включване на Омникод имуно – при някои самостоятелно, при други – към симптоматичната терапия. До 24-48 часа температурата спадна, гърлоболът намаля значително до 3-тия ден, а също и локалните лезии по гърлото и кожата претърпяха обратно развитие и епителизираха. С Омникод имуно се наблюдава много бързо начално повлияване на симптомите – още след втория час, т.е. с него имам един надежден, напълно естествен, безопасен съюзник в борбата с инфекциите от всякакво естество – вирусни, бактериални, паразитни, микотични. Освен това бързо начало, благодарение на имунния комплекс Епикор Омникод имуно има добър ефект в дългосрочен план, което го прави предпочитан в периода на тръгване на децата на училище и в детски градини.

Включвам Омникод имуно поне 2-3 седмици преди началото на учебната година, като препоръчвам прием на три опаковки последователно без прекъсване.

Комплексът Епикор притежава и изразени пребиотични свойства. Влияе много добре на гастроинтестиналния тракт, като намалява симптомите на констипация и значително подобрява здравето на храносмилателната система – важен фактор за състоянието на имунитета.

Много от пациентите ми имат различни видове алергии и забелязвам, че броят им в последните години нараства. 

С Омникод имуно те се чувстват по-добре и споделят, че симптомите намаляват и дори изчезват при по-продължителен прием. Не се налага да приемат често антихистамини както преди, нямат симптоми на сънливост, главоболие и умора. 

В моята практика Омникод имуно се наложи като надежден препарат с мощна протективна функция срещу вирусните инфекции на дихателните пътища и на стомашно-чревния тракт, а така също като допълнителна защита в периода на поленовите алергии. Родителите съобщават и за допълнителни ефекти като повишени нива на апетита и енергията, както и по-добър и спокоен сън на децата.

Омникод имуно се предлага в две форми – капсули за възрастни и деца над 12 години и течна форма за деца над 1г. Сиропчето има много приятен вкус и се приема с удоволствие дори от най-малките.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари