БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Иван Марков: Боон Ос – за гъвкавост, подвижност и правилен растеж на ставите и костите

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р Иван Марков е с над 20 години опит като ветеринар. Можете да се свържете с него на тел. 0882022695


Основните вещества в продукта Боон Ос на „Алдагон храна за дракони“ са комбинация от Глюкозамин с Хондроитин Сулфат и МSM (метил сулфонил метан), синергично подкрепени от L-Аргинин за максимално им усвояване и ефективност. Целта на Боон Ос е поддържане и възстановяване функциите и здравето на ставите и носещото скеле на тялото. Но също така е препоръчителен профилактичен прием като поддържаща добавка при всички здрави кучета от всяка възраст, но най-вече при средните и едрите породи. При вече изявени ставни проблеми има целенасочено действие в три направления: предотвратяване на възпаленията и болките, възстановяване на хрущяла и запазване на подвижността.

Възпалението на ставата се нарича „артрит”. Има много видове артрит, но двата налагащи се типа са остеоартрит и ревматоиден артрит. Може да добавим още инфекциозен и невъзпалителен артрит, спондилоартрити (в гръбначния стълб), лупус, остеопороза, мускулни болки, да не говорим за травми.

Артритът е обратим и в някои случаи лечим. С подходящо хранене и промяна в начина на живот, вашите домашни любимци може отново да се почувстват в добро здраве и да тичат на воля.

Новото предложение Боон Ос е с по-целенасочено действие и с по-бърз ефект, специално при страдания в двигателната система. При създаването на един продукт „Алдагон – храна за дракони“ винаги търси най-добрите естествените решения, съчетава синергични и ефикасни съставки, които да осигурят комплексно въздействие.

На първо място Боон Ос атакува най-острия симптом – възпалението и болката, след което спира дегенерацията и възстановява хрущяла.

За противовъзпалителния и болкоуспокояващ ефект в комбинацията отговаря Метил сулфонил метан (MSM), който е органично сярно съединение, с противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. Сярата е сред най-разпространените елементи в тялото и допринася за производството на клетъчна енергия, за поддържане здравето на съединителната тъкан и ставите. Тя е ефективна при остеоартрит, бори се с възпалението, отока, болката, и помага за възстановяването на хрущяла.

Спирането на дегенерацията и възстановяване на хрущяла се пада на Глюкозамина и Хондриотина.

Глюкозаминът въздейства главно на регенерацията на увредения ставен хрущял. Също така влияе върху метаболизма в хрущялната тъкан, подпомага изграждането на тъканите с голямо съдържание на вода, осигурява плътност на хрущялната тъкан като й придава еластичност и я предпазва от разлагане. Има и противовъзпалителен ефект, но основно действа като болкоуспокояващо средство, противооточно и стимулиращо регенерацията на изсъхналия хрущял – основна причина за болезнеността.

Глюкозаминът представлява съставна част на дългите полизахаридни вериги на глюкозамингликаните (ГАГ), необходими за изграждането на хрущяла. Съдържа се в малки количества в храната, а в тялото се произвежда от клетките на хрущялната тъкан.

Хондроитинът е инхибитор на разрушаването на хрущяла, подпомагащ обновяването и възстановяването на клетките на тази съединителна тъкан. Хондроитинът всъщност стимулира навлизането на течност в хрущяла, което е важно за внасянето на хранителни вещества и овлажняването на тъканта и възобновяването на порьозната структура. Хондроитинът предпазва стария хрущял от преждевременно обезводняване и израждане и служи като градивен материал за новия хрущял.

L-аргининът е биологично активната форма на аминокиселината аргинин. Принадлежи към протеиногенните аминокиселини и е основна аминокиселина за кучета и котки, тъй като спомага за

изграждане на телесните протеини, а също и за превръщане на амоняка в урея, която се екскретира в урината, тъй като е клетъчен токсин.

L-аргининът в Боон Ос е от полза за намаляване на възпалението и подобряване на здравето на кръвоносните съдове, което е едно от най-големите му предимства и с което способства за подобряване притока на кръв и кръвообращението в тялото. В организма аргининът се превръща в азотен оксид, което води до разширяване на кръвоносните съдове, с което по-лесно се транспортират по-горе описаните съставки до болното място. По този начин аргининът подпомага всички органи и системи да получават достатъчно кислород и хранителни вещества за да изпълняват качествено функциите си.

Боон Ос се прилага за по-добра гъвкавост, подвижност и правилен растеж на ставите и ставната повърхност, противовъзпалитено и болкоуспокояващо при възникнали вече травми. Прилага се дългосрочно за поддържане на ставната повърхност при вече възникнали артрози и профилактично при здрави кучета (особено от средни и едри породи, с по тежка телесна маса), през 2 месеца целогодишно.

За още по-добри резултати, Боон Ос може да се използва в комбинация със следните продуктите от серията на „Алдагон – храна за дракони“ – Топ Пауър, Калциум и Гастро Комфорт.

Препоръка: Всички добавки на „Алдагон – храна за дракони“ е препоръчително да се дават като награда по време на игра и забавления.

С Боон Ос на „Алдагон – храна за дракони“ вашите четириноги приятели ще имат здрави стави и силни сухожилия, също като на дракони.

Всички храндителни добавки на „Алдагон – храна за дракони“ могат да бъдат поръчани онлайн на https://aldagon.bg/ или тел. 088 2022 695.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари