БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Аптеки 36.6 – добрите бизнес практики

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (4 вота, средно: 1,00 oт 5)
Loading...

Верига АПТЕКИ 36.6 са познати в гр. Пловдив и областта с изобилиото и разнообразието си от продукти – лекарства, медицински изделия, фармацевтични продукти без лекарско предписание, насипни билки, етерични и базови масла, билкови тинктури, хомеопатични продукти, хранителни добавки (витамини, минерали, растителни екстракти и др.), козметика (висок клас селективна, медицинска, натурална, бебешка, макиажна и др.) и бебешки продукти (памперси, адаптирани млека, храни и др).

 

Сега бихме искали да апелираме към по-природосъобразен начин на живот и да привлечем вниманието на Пловдивчани към темата с рециклирането. Нека всички заедно направим града ни по-чист като изхвърляме разделно битовите отпадъци и се грижим за природата като използваме повторно пазарските торбички или употребяваме такива за многократна употреба.

 

Защо? Защото личното здраве и здравето на природата са пряко свързани! Да живеем без да рециклираме и без да се съобразяваме с природата означава да хабим ресурсите в наличност и да пълним сметищата с боклук. Немално проучвания доказват, че воденето на природосъобразен начин на живот има и психологически ефект – води до изграждането на вътрешна хармония у човека, чувство на удовлетвореност и по-висока самооценка.

 

Ние, от АПТЕКИ 36.6 преминаваме към екологично отговорно предприемачество като заменяме торбичките със съдържание на пластмаса с изцяло биоразградими и компостируеми такива, произведени от картофено нишесте. Самите торбички са здрави и еластични като не отстъпват по издръжливост на торбичките със съдържание на пластмасови примеси. За разлика от тях новите биоразградими торбички се компостират до 90 дни при попадане в органична среда, превръщайки се на тор и ставайки естествена част от кръговрата в природата.

Припомняме, че във всяка една АПТЕКА 36.6 има позициониран кош, в който могат да се предадат за кампанията “Капачки за бъдеще” капачки от напитки, козметични спрейове, перилни препарати и фармацевтични продукти. През 2020 година за кампанията предадохме над 1,5 тона пластмаса, която събрахме заедно с вас, нашите клиенти. През първото тримесечние на 2021 година предадохме още 268 кг. пластмаса за кампанията. Пластмаса, която е рециклирана и ще бъде употребена за производството на нови продукти!

 

В избрани обекта от веригата сме поставили заедно с фирма TeamPro специални контейнери за рециклиране на опаковките от Цевит Натурал. Можете да предадете своите 4 опаковки (с флаконите) от Цевит Натурал и да получите една пълна опаковка подарък.

 

С цел намаляване употребата на пластмаса сме поставили във всеки обект от веригата АПТЕКИ 36.6 безконтактен диспенсър за дезинфектант вместо бутилки с помпа. В епидемиологичната обстановка, в която живеем, този вариант е не само по-хигиеничен, но и по-природосъобразен.

 

Ето и 6 практични съвета за природосъобразен начин на живот:

  • Намалете броя на пластмасовите бутилки за еднократна употреба в домакинството ви. Изберете продукти, които имат опция за пълнене! Ако домакинството ви пие бутилирана вода, купувайте възможно най-големите разфасовки.
  • Използвайте еко-продукти, когато това е възможно. Екологичните продукти позволяват на процесите за пречистване на водата да работят ефективно като по този начин подобряват качеството на водата, която се връща в нашите реки и езера.
  • Намалете найлоновите торбички. Можете да носите собствена торбичка в супермаркета и аптеката. А за изхвърлянето на битовите отпадъци можете да използвате компостируеми торбички или чувалчета.
  • Използвайте енергоспестяващи електрически крушки. CFL крушките могат да издържат повече от пет пъти по-дълго и да използват много по-малко електричество от обикновените крушки с нажежаема жичка.
  • Намалете потреблението на вода – взимайте по-кратък душ вместо вана; поставете регулатори на водата в казанчето на тоалетната чиния; при посещението на хотел ползвайте хавлиените кърпи многократно; използвайте дъждовна вода за поливане на цветята и др.
  • Използвайте по-малко хартия. Ако за вас е от съществено значение да използвате хартия на работното си място или в училище, рециклирайте хартията, която използвате. Имайте предвид, че отнема по-малко енергия за създаване на хартия чрез рециклирани и използвани листове, отколкото чрез създаване на “необработена” такава.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари