БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

5 лоши бюти навика, с които да се разделим през 2019-та

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

В духа на равносметките за изминалата година и плановете за новата 2019-та, няма по-подходящ момент да обърнем внимание на лошите навици, които се отразяват зле на външния ни вид. Ето с кои (не)бюти пороци е добре да се разделим, ако искаме да се радваме на сияен тен и красива коса:

ЛЯГАНЕ С ГРИМ: На всяка жена се е случвало поне веднъж да се прибере толкова изморена, че въобще да не й се занимава с дегримиране. В интерес на истината, дори и да не носите грим, през деня по лицето се натрупва огромно количество замърсявания под формата на себум, бактерии и нечистотии от градската среда. За да избегнете лягането с мръсно лице, дръжте на удобно място в банята или на нощното шкафче кърпички за премахване на грим.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЛЪНЦЕЗАЩИТА САМО ПРЕЗ ЛЯТОТО: Установено е, че UVA-лъчите, отговорни за фотостареенето, се излъчват с еднакъв интензитет през цялата година. Поради тази причина трябва да защитаваме кожата по откритите части на тялото еднакво добре, независимо от сезона, за да предотвратим появата на бръчки и пигментни петна.

ТЮТЮНОПУШЕНЕ: Ах, тези цигари! Както е казал Марк Твен: „Най-лесното нещо на света е да откажеш пушенето. Аз самият съм го правил хиляди пъти.“ За съжаление обаче този навик влияе изключително зле на състоянието на кожата и зъбите, които са най-безобидни на фона на останалия списък с негативни ефекти върху здравето. 

НЕДОСТАТЪЧЕН И НЕПЪЛНОЦЕНЕН СЪН: Ако спите по-малко от 7 часа в денонощието, това определено се отразява негативно на здравето на целия организъм. Освен това е доказано, че най-пълноценният сън е между 22 и 5 часа, така че има значение и по кое време си лягаме, а не само колко часа прекарваме в леглото.

ПРИЕМ НА МАЛКО ТЕЧНОСТИ: Редица проучвания сочат, че дехидратацията засилва появата на признаците на стареене. Все пак човешкото тяло е изградено основно от вода, а лишавайки го от нея, стадат не само кожата и косата, но и всички останали системи в организма. Ако не ви харесва да пиете само чиста вода, можете да я направите „по-вкусна“ със семена от чия, резени краставица, цитрус или ягоди. Можете да пиете и различни видове чай през деня, като се възползвате от положителните ефекти на билките върху здравето.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари