Количка

0
 
Код:  19697 
тегло  0.020 кг

Urgo Оптискин Стерилни Полупропускливи Адхезивни Пластири 10см / 7см - 10 броя

Цена: 12.90лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Urgo
(13 глас/а)

Стерилни хипоалергенни полупропускливи адхезивни пластири, които осигуряват дълготрайна защита на раната като не позволяват  достъп на бактерии, микроорганизми и замърсявания, което може да доведе до инфекция.  Urgo Optiskin Semi-Permeable Sterile Plasters е подходящ при повърхностни рани, като като хирургично зашити рани, кожни абразии, както и за прикрепване на медицински изделия като дренажи, катетри и други. Полупропускливата материя на Оптискин позволява през изключително фините дупчици да преминава единствено въздух, който дава възможност на раната да диша и предотвратява опасността от мацерация. Оптискин е водоустойчив и може да се използва при къпане. Оптискин пластирите са гъвкави и удобни, с разтегаема основа, която следва линията на кожните гънки и ставите при всяко движение като това не позволява лепенката да се разлепи или разкъса. Оптискин е със силно залепващо покритие, което позволява платира да не се подменя до 5 дни. Оптискин е лесен и удобен за прилагане, като същевременно с това се отстранява лесно и безболезнено. Техниката на отстраняване чрез повдигане и леко опъване крайчето на пластира от едната страна позволява честа смяна на пластира, защото щади кожата. Също така пластирите са със силно абсорбираща марля, разположена на точното място и е покрита с полиетиленова мрежичка, която не залепва към раната. Не разтягайте при постяване. Препоръчва се да се съхранява на прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина.

 

 


Стерилен, полупропусклив, прозрачен адхизивен пластир от изключително тънък полиуретанов филм. Хипоалергенно акрилaтно залепващо покритие.

 

 

 

Преди приложение:

Измийте добре ръцете си.

Подготовка на кожата:

Ако е необходимо, обръснете кожата, за да осигурите добро залепване на пластираСпрете кръвотечението от раната, ако е необходимоДезинфекцирайте раната и кожата около неяПодсушете внимателно.

Прилагане на пластира Urgo Optiskin:

Хванете защитното хартиено покритие между палеца и показалеца и внимателно издърпайте навън, за да го отлепите. Преди изцяло да отстраните защитното хартиено покритие поставете пластира точно върху раната, за да я защитите или върху медицинското пособие, за да го закрепите. Отстранете изцяло хартиеното покритие и леко пригладете повърхността на пластира с длан, за да залепне по-добре. Отстранете прозрачното защитно фолио, като започнете да го отлепвате от средата към края. .Отново в посока от средата към края пригладете пластира.

Виж още от Urgo

Информирай се за горещи

промоции до -36%