Количка

0
 
Код:  27526 
тегло  0.030 кг

Омепразид 20 мг х14 капсули

Цена: 5.50лв.
(6.14лв.)

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Nobel Pharma
(24 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който съдържа активна съставка, наречена омепразол. Nobel Pharma Omeprazid принадлежи към групата лекарства, наречени „инхибитори на протонната помпа“. Те действат като намаляват количеството киселина, образувано в стомаха. 

Продуктът се използва за лечение на следните състояния:

-Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Това е състояние, при което киселината от стомаха навлиза в хранопровода и причинява болка, възпаление и парене зад гръдната кост.

-Язви в горната част на тънкото черво (язва на дванадесетопръстника) или язва на стомаха.

-Язви, които се дължат на инфекция с бактерия, наречена „Helicobacter pylori“. В този случай, Вашия лекар може да Ви предпише и антибиотици, които да излекуват инфекцията и да позволят на язвата да зарастне.

-Язви, чието развитие е причинено от прием на лекарства, наречени нестероидни ротивовъзпалителни средства (НСПВС). Ако приемате НСПВС, приема на Омепразид може да се използва и за предотвратяване на развитието на язви.

-Отделяне на твърде голямо количество киселина в стомаха, дължащо се на образувание в панкреаса (синдром на Zollinger-Ellison).

Да не се използва след изтичане срока на годност. Съхранявайте на сухо, прохладно и недостъпно за деца място.

Активното вещество е: омепразол. Всяка капсула съдържа 20 mg омепразол.

Другите съставки са:
Съдържание на капсулата: захарни сфери (състоящи се от захароза и царевично нишесте), натриев нишестен гликолат, натриев лаурилсулфат, повидон, хипромелозен фталат, захароза, хипромелоза, манитол (Е421), ацетилирани моноглицериди, талк;
Обвивка на капсулата: титанов диоксид (Е171), червен железен оксид (Е172), хинолиново жълто алуминиево фолио (Е104), индиго кармин алуминиево фолио (Е132), желатин.

 

Възрастни:
За лечение на симптоми на ГЕРБ като парене зад гръдната кост и регургитация на стомашни киселини:
Ако Вашият лекар е установил, че хранопровода Ви е засегнат леко, обичайната дозировка е 20 mg един път дневно в продължение на 4-8 седмици. Вашият лекар може да удължи приема на ОМЕПРАЗИД за още 8 седмици, в доза 40 mg дневно, ако хранопровода Ви не е оздравял напълно.
За лечение на симптоми на язви в горната част на тънкото черво (язва на дванадесетопръстника):
Препоръчителната доза е 20 mg ОМЕПРАЗИД един път дневно в продължение на 2 седмици. Ако през този период не настъпи подобрение, моля свържете се с Вашия лекар. Той може да Ви каже да продължите приема в същата доза в продължение на още 2 седмици;
Ако язвата не оздравее напълно, дозировката може да бъде повишена до 40 mg еднократно дневно в продължение на 4 седмици.
За лечение на симптоми на язви на стомаха (стомашна язва):
Препоръчителната доза е 20 mg ОМЕПРАЗИД един път дневно в продължение на 4 седмици. Ако през този период не настъпи подобрение, моля свържете се с Вашия лекар. Той може да Ви каже да продължите приема в същата доза в продължение на още 4 седмици;
Ако язвата не е излекувана напълно, дозировката може да бъде повишена до 40 mg еднократно дневно в продължение на 8 седмици.
За предотвратяване на повторно развитие на язви на дванадесетопръстника и стомаха:
Препоръчителната доза е 10 mg или 20 mg един път дневно. Вашия лекар може да повиши дозировката до 40 mg еднократно дневно.
За лечение на язви на дванадесетопръстника и стомаха, причинени от НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства):
Препоръчителната доза е 20 mg ОМЕПРАЗИД един път дневно в продължение на 4-8 седмици.
За предотвратяване на развитието на язви на дванадесетопръстника и стомаха, ако приемате НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства):
Препоръчителната доза е 20 mg ОМЕПРАЗИД един път дневно.
За лечение на язви, причинени от инфекция с Helicobacter pylori и за предотвратяване на повторното им развитие:
Препоръчителната доза е 20 mg ОМЕПРАЗИД два пъти дневно в продължение на 1 седмица;
Освен това Вашия лекар ще Ви предпише да приемате два от следните антибиотика: амоксицилин, кларитромицин и метронидазол.
При отделяне на твърде голямо количество киселина в стомаха, дължащо се на образувание в панкреаса (синдром на Zollinger-Ellison):
Препоръчителната доза е 60 mg дневно;
Вашият лекар ще уточни дозировката Ви в зависимост от Вашите нужди и също така ще прецени колко време да приемате лекарството.
Употреба при деца
За лечение на симптоми на ГЕРБ като парене зад гръдната кост и регургитация на стомашни киселини:
ОМЕПРАЗИД могат да приемат деца на възраст над 1 година и с телесно тегло над 10 kg. Дозировката при деца зависи от телесното им тегло, така че Вашият лекар ще прецени подходящата доза.
За лечение на язви, причинени от инфекция с Helicobacter pylori и за предотвратяване на повторното им развитие:
ОМЕПРАЗИД могат да приемат деца на възраст над 4 години. Дозировката при деца зависи от телесното им тегло, така че Вашият лекар ще прецени подходящата доза;
Освен това Вашия лекар ще Ви предпише на детето Ви прием на два от следните антибиотика: амоксицилин, кларитромицин и метронидазол.
Как да приемате това лекарство
Препоръчва се да приемате капсулите сутрин;
Може да приемате капсулите след хранене или на гладно;
Поглъщайте капсулите цели с половин чаша вода. Не дъвчете или разтрошавайте капсулите, защото в капсулите има обвити гранули, които пречат на стомашните киселини да разградят лекарството и за това тяхната цялост не бива да бъде нарушавана.
Ако Вие или детето Ви имате затруднения при поглъщането на капсулите
Отворете капсулата и директно погълнете съдържимото с половин чаша вода или изсипете съдържимото на капсулата в половин чаша вода (негазирана), някакъв кисел плодов сок (напр. от ябълка, портокал или ананас) или ябълково пюре;
Винаги разбърквайте разтвора, преди да го изпиете (разтворът няма да е бистър). Приемете разтвора веднага или в рамките на 30 минути;
За да сте сигурни, че сте приели цялото количество лекарство, добавете още половин чаша вода и я изпийте. Твърдите частици съдържат активно вещество - не ги мачкайте, не ги дъвчете.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%