Количка

0
 
Код:  40899 
тегло  0.100 кг
Производител: Haya Labs
Страна на произход: САЩ
Опаковка: х100
Лекарствена форма: таблетки
Активни съставки: витамин В7

Haya Labs Биотин 10 000 µg x100 таблетки

Цена: 29.00лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: HAYA Labs
(20 глас/а)

Haya Labs Biotin Maximum Strength 10 000 µg / Хая Лабс Биотин Максимална сила 10 000 µg е хранителна добавка под формата на таблетки. Всяка таблетка съдържа 10 000 µg витамин В7 и 65 mg калций като калциев карбонат.


Биотинът или витамин В7 е водоразтворим витамин от групата В. Той е от голямо значение за биохимичния състав за човешкото тяло, тъй като участва директно в транспорта на въглероден диоксид и е жизнено важен за метаболизма на въглехидратите и мазнините. Освен това може да бъде синтезиран единствено от бактерии, дрожди, плесени, водорасли и някои растения.


В организма витамин В7 се използва и за производството на междуклетъчни карбоксилазни ензими, което го прави важен за нормалния растеж и здраве на кожата и косата. Биотинът се среща в малки количества в мозъка, черният дроб и мускулната тъкан. Той е необходим за здравето на костния мозък, кръвните клетки и нервната тъкан.


Добре балансираното хранене може да подсигури достатъчно количество биотин, необходимо на организма. Съдържа се в храни като дроб, яйца, зърнени и бобови култури, ядки. За него може да се каже, че е сравнително устойчив на висока температура, светлина и кислород. Различните методи за топлинна обработка на храната обаче могат да го разрушат. Симптомите на дефицит на витамин В7 включват косопад, червен люспест обрив около очите, носа, устата, както и неврологични прояви. 


Специални указания:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Състав на 1 таблетка:
Биотин - 10 000 µg
Калций (като калциев карбонат) - 65 mg

По 1 таблетка дневно. 

Информирай се за горещи

промоции до -36%