БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Грижа за сърцето и превенция срещу инсулт

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

В настоящата статия ще обобщим информация относно рисковите фактори и превенцията срещу инсулт.

Хипертонията – повишеното кръвно налягане е сериозен проблем за значителна част от населението. Високото кръвно налягане води до редица сърдечно-съдови заболявания и усложнения. Всички те са свързани с лош контрол на артериалното налягане. Неконтролирано високото кръвно налягане натоварва сърдечно-съдовата система и може да предизвика различни по вид аритмии.  Една от тях, предсърдното мъждене, е особено опасна, тъй като често протича без симптоми, но е основна предпоставка за тромбообразуване и инсулт. Инсултът  е състояние, при което притокът на кръв към определени зони на мозъка силно намалява или напълно спира. Инсултът е спешно състояние!

Статистическите данни показват, че два от три инсулта, причинени от предсърдно мъждене, могат да бъдат предотвратени. Много е важно ранното диагностициране, което дава възможност за по-бързо и целенасочено лечение. Редовното наблюдение и навременното лечение са от съществено значение.

Различни фактори могат да допринесат за появата на високо кръвно налягане:

Наследственост – в семейството има случаи на артериална хипертония , вероятност за унаследяване е голяма.

Възраст – в процеса на стареене на организма, артериите  стават по-твърди и се стесняват, което кара сърцето да работи по-усилено и кръвното налягане се повишава.

Медикаменти – някои медикаменти могат да станат причина за повишаване на кръвното налягане.

Бременност – по време на бременност е възможно да се наблюдава повишаване на кръвното налягане.

Съпътстващи фактори могат да бъдат – наднормено тегло, намалена двигателна активност, тютюнопушене и прекомерна употребата на алкохол и кофеинови напитки, както и стреса.

Превенцията играе ключова роля в намаляването на риска от инсулт. Съчетанието от здравословна диета, физическа активност и редовен мониторинг на кръвното налягане в домашни условия, чрез надежден апарат може да помогне да се предотвратят сериозни заболявания. Апаратът на Microlife B3 AFIB Sens е клинично валидиран за специфични групи пациенти – хипертоници, диабетици, бременни жени. Осигурява точност на измерванията  съгласно признати протоколи.

*Microlife B3 AFIB Sens отчита точни измервания на кръвното ви налягане и надеждно открива предсърдно мъждене, като по този начин ще намали риска от инсулт. Технология АFIB на Microlife е достъпен и надежден медицински метод за превенция на мозъчен инсулт. Използвайки апаратът  притежавате медицински точен контрол на здравето си.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари