БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Иван Марков: Продуктът Релакс Муун на Алдагон – храна за дракони

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р Иван Марков е с над 20 години опит като ветеринар. Можете да се свържете с него на тел. 0882022695


Продуктът Релакс Муун на „Алдагон – храна за дракони“ е хранително-билкова комбинация от изключителни бионалични вещества и екстракти, способни ефективно да подпомогнат адаптацията на животинския организъм към критични физиологични промени. Синергично съчетаните билки – валериана и пасифлора, с добре проучените жизненоважни витамини В1, аминокиселини L-триптофан, антиоксиданти и магнезиев оксид осигуряват мощна формула за подкрепа и защита на нервната система, здравето на целия организъм и специална помощ за противостресовите буфери – надбъбречните жлези.

Валериана

Валериана, известна още като лечебна дилянка, е една от най-популярните билки за нерви. Тя се използва широко при изнервеност, стрес, безпокойство и по-сериозни заболявания, свързани с нервната система. Големият плюс на валериана е естественият произход на съставката и това, че е изцяло натурален продукт. Използва се като седативно, антиконвулсантно и обезболяващо средство. Има облекчаващ ефект при неврози, хронично безпокойство, спазми на стомашно-чревния тракт, повишена възбуда на нервната система. Важно е да отбележим, че седативният ефект далеч не е силен и е по-скоро тип притъпяване на напрежението, отколкото същински седатив. Освен за облекчаване на нервни състояния, валериана има още няколко не толкова популярни свойства, като облекчаване на мускулното напрежение – естествено успокоително и спазмолитик, действа като мускулен релаксант и има пряко и положително действие върху здравето на сърцето.

Пасифлора

Пасифлора е билка, известна със способността си да намалява и влияе благоприятно при състояния на тревожност, раздразнителност, страх и безпокойство вследствие на стрес. Едно от най-типичните ѝ приложения е за терапия на тревожност и възбуда. Повишава нивото на гама-аминомаслената киселина (ГАМК) в мозъка. Това е невромедиатор, който намалява мозъчната активност, с което спомага за релаксиране на организма. Пасифлора съдържа биоактивни съединения като алкалоиди, флавоноиди и кумарини, които помагат на организма да се справя със стресови състояния. Тази билка се използва традиционно като успокоително средство, отпускащо и релаксиращо нервната система. Освен това има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, като подобрява сърдечната функция. Пасифлора съдържа антиоксиданти, които помагат на организма да се бори със свободните радикали и да поддържа здравето на клетките. Билката е известна и със своите антиспазматични свойства, които могат да бъдат полезни за облекчаването на някои видове спазми и болки, особено тези, свързани с гладката мускулатура. Тя облекчава симптомите и подпомага лечението на стомашни проблеми и при лечение на язви в стомаха.

Магнезиев оксид

Основният принос на магнезиевия оксид е в подкрепата на мускулите при обща слабост, лесна уморяемост и други. Магнезият е минералът, от който зависи нормалното функциониране на всички органи и системи в тялото. Неговата биологична роля е значима, а функциите, които изпълнява, са много. Магнезият е от жизнено важно значение за редица ензимни реакции в тялото и регулира секрецията и транспорта на много хормони и невромедиатори. Той е важен електролит, който подпомага абсорбцията на калций, фосфор, натрий и калий. Подобрява усвояването на витамините от В групата, особено тиамин – В1. Има ключово значение както за физическото, така и за когнитивно здраве. Той осигурява нормалното функциониране на сърдечно-съдовата, ендокринната, нервната и имунната системи. Регулира сърдечния ритъм, грижи се за здравината и устойчивостта на костите, намалява умората и стреса.

Л-триптофан

Л-триптофан е есенциална аминокиселина, която играе решаваща роля в производството на невротрансмитери като серотонин и мелатонин, отговорни за регулирането на настроението, съня, апетита и други физиологични функции, важни за поддържането на здрава нервна система. Тъй като организмът на животните не може да произведе самостоятелно Л-триптофан, е необходимо той да се набави от храната или под формата на хранителни добавки. Ползи от приема на Л-триптофан са: допринася за нормалното функциониране на нервната система през деня и нощта, осигурява спокоен и нормален сън, подпомага при нервно напрежение, подобрява настроението, спомага за намаляване нивата на стрес и напрежение, отпуска и релаксира организма, допринася за справяне с тревожност и депресия, помага за намаляване на апетита при повишен стрес, намалява усещането за отпадналост и умора.

Витамин В1

Витамин В1, или тиамин, е витамин, който е много важен за метаболизма и функцията на нервните клетки (невроните). С помощта на това вещество невроните произвеждат енергия в електроцентралите на клетките, така наречените митохондрии. Без витамина има намалено използване на глюкоза и кислород, и по този начин загуба на функция и в крайна сметка структурно увреждане на мозъка. Като коензим той е основно вещество за нервната система, както и за въглехидратния и следователно енергиен метаболизъм и е необходим за следните процеси: превръща въглехидратите в енергия, важен е за протеиновия метаболизъм, особено във връзка с някои аминокиселини като левцин, валин или изолевцин. Проводимостта на нервите се регулира от витамин В1 и затова централната нервна система изисква тиамин за защита на нервните влакна.

Синергичният ефект на Релакс Муун

Синергичният ефект от всичко изброено по-горе в Релакс Муун включва: съдействие на „уморените” надбъбречни жлези за увеличаване на стресоустойчивостта, успокоение на свръхемоционалност и други стресови симптоми, леко адаптиране към физиологичните промени, постигане на хормонална хармония и физически и емоционален баланс.

Натуралният състав на Релакс Муун го прави подходящ за подпомагане лечението на заболявания на нервната система – нервнопаралитични парези и парализи. При стресови ситуации, причинени под въздействието на силни и стряскащи звуци, фойерверки, заря, промяна на жизнената среда и обстоятелства, смяна на собственик, при придобита (не наследствена) епилепсия, при много силна хронична болка, причинена от артрит, артрози и дегенерация на ставни повърхности, посещения при ветеринар, посещения при фризьор, пътувания, кастрация и при свръхактивни и агресивни кучета.

За още по-добри резултати, Релакс Муун може да се използва в комбинация със следните продуктите от серията на „Алдагон – храна за дракони“ – Ливър Хол, Гастро Комфорт и Калциум.

Препоръка: Всички добавки на „Алдагон храна за дракони“ е препоръчително да се дават като награда по време на игра и забавления.

Всички храндителни добавки на „Алдагон – храна за дракони“ могат да бъдат поръчани онлайн на https://aldagon.bg/ или тел. 088 2022 695.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари