БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Иван Марков: Ливър Хол – защита на черния дроб

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (1 вота, средно: 5,00 oт 5)
Loading...

Д-р Иван Марков е с над 20 години опит като ветеринар. Можете да се свържете с него на тел. 0882022695


Ливър Хол се използва за детоксикация на черния дроб и защита срещу токсини. Съдържанието на 80 вкусни таблетки за вашите верни и мили приятели е Бял трън (Silybum marianum – екстракт на активното му вещество Силимарин), дрожди – Saccharomyces cerevisiae, L-аргинин, витамин А и витамин Е. Водещата съставка е екстрактът от Бял трън – комплекс от антиоксидантни биофлавоноиди, известни като Силимарин. Силимаринът е не само протектор на здравите чернодробни клетки, но и стимулира регенерацията на увредените. Той е комплекс от над 200 биологично активни вещества, седем биофлавоноида и един флаволигнан. Всички те определят способността му да предпазва чернодробните клетки от увреждане и проникване на токсични вещества, да премахва съществуващите токсини, да предпазва от въздействието на тежки метали, да намалява количеството билирубин, стимулира производството на протеини и активира работата на ДХК и ФК. Силимаринът има изразени невропротективни, гастропротективни, нефропротективни, антитоксични, антивирусни свойства и се използва като холеретично, хепатопротективно средство. Той укрепва клетъчните мембрани и насърчава образуването на нови клетки. Освен това силимаринът има антиоксидантни свойства и предпазва от появата на ракови заболявания.

Дрождите – Saccharomyces cerevisiae, са от голямо значение за кучета, тъй като са богати на витамини от група В, повече от колкото всяка друга храна. Тези витамини насърчават здравето на козината и очите и подобряват чернодробната функция на вашето куче. Високите нива на витамини от група В намаляват безпокойството при кучетата, което е нарастващ и често срещащ се проблем. Витамините от група В осигуряват енергия, здрави кости, козина и активират имунната система. Помагат за превръщането на протеини, мазнини и въглехидрати в енергия, като по този начин укрепват имунната система. Учените са идентифицирали 16 различни аминокиселини и 15 различни минерала и микроелемента в Saccharomyces cerevisiae. Това ги прави отличен доставчик на висококачествен животински протеин. Те също така снабдяват организма с магнезий, желязо, мед, цинк и други полезни вещества. Освен всичко друго, съдържат и микроелемента селен, който помага за свързването на свободните радикали. Тези дрожди са от голямо значение за кучета с кожни проблеми, като екземи, обриви, лишеи и проблеми с козината, например, ако козината вече не е лъскава, а е матова. Те също така регулират нивата на холестерола и функциите на щитовидната жлеза. L-аргининът е биологично активната форма на аминокиселината аргинин. Принадлежи към протеиногенните аминокиселини и е основна аминокиселина за кучета и котки. Участва в изграждането на мускулната тъкан, като се включва в състава на протеините, подобрява панкреатичната функция при метаболитни заболявания и диабет, спомага за превръщането на амоняка в урея, която се екскретира в урината, тъй като е клетъчен токсин.

Витамин A заедно с витамин Е са предпочитани антиоксиданти, защото блокират разрушителните свободни радикали, действат противовъзпалително и намаляват серумното ниво на холестерола. Цялата по-горе описана комбинация – усилва и подпомага процеса на детоксикация на черния дроб, втечняването и емулгирането на лошия холестерол срещу отлагането му в тъканите, подпомага функциите на черния дроб при разнообразни проблеми – чернодробна недостатъчност, затлъстяване, диабет, хепатит, стеатоза, отравяне, намалява отрицателното въздействие на химио и лъчетерапии, специално на рентгеново облъчване, добавя протективни механизми за защита на клетъчните мембрани, усилва регенерацията на клетките до възстановяване на черния дроб, усилва детоксикацията в организма и ефективността на лимфната система за изхвърляне на отрови, тежки метали и канцерогени и има противотуморен ефект, влияе благоприятно при храносмилателни проблеми и регулира функцията на стомашно-чревния тракт, осигурява повече енергия, положително въздействие върху кръвта, кожата, козината, нервната, сърдечно-съдовата система и мозъка, осигурява антиоксидантна защита.

Употребата на Ливър Хол е подходяща при:

  • съдови проблеми, диабет и преболедуван хепатит;
  • цироза, стеатоза;
  • рак, след химио и лъчетерапия, рентгеново облъчване;
  • химическо или хранително отравяне;
  • нервни, неспокойни, невъздържани и неизпълняващи команди;
  • очни проблеми и висок холестерол;
  • хормонални проблеми;
  • профилактично при възрастни кучета;
  • при окапване на козината, затлъстяване, екзема;
  • при служебни, ловни и спортни породи и всички, от които се очаква непресъхваща физическа и психическа сила;
  • за изчистване на черния дроб от токсини, попаднали в кръвта от дишането и храненето, от бактериални или вирусни инфекции, а също от пестициди и лекарства;
  • при недобро храносмилане и неправилен начин на хранене;
  • за защита и намаляване концентрацията на трудно отбягваните отрови – изгорели газове от колите, радиация, химикали от битова химия, изгорели газове от пожари и много други опасни токсини;
  • засилва антиоксидантния потенциал на клетките чрез увеличаване производството на глутатион и супероксид дисмутаза;
  • възможност за отстраняване на тежките метали и канцерогени от организма;
  • за прочистване на кръвоносната система;
  • за възстановяване след раждане;
  • при смяна на храната и в случай на диария;
  • повишава адаптацията при смяна на сезони;
  • при смяна на собственик.

Продуктът Ливър Хол ще има още по-бърз и цялостен ефект върху тялото, ако се ползва в комбинация с Гастро Комфорт. В комбинацията от Ливър Хол + Топ Пауър ще подобри състоянието на имунната система, а с Релакс Муун ще успокои и отпусне тялото на вашата животинка.

Всички добавки на „Алдагон-храна за дракони“ е препоръчително да се дават като награда по време на игра и забавления. И най-важното, не забравяйте, че най-доброто и правилно действие е профилактиката. Всички хранителни добавки на „Алдагон – храна за дракони“ могат да бъдат поръчани онлайн на http://aldagon.bg или на телефон 0882 022 695.

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари