БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Идва сезонът на честите уроинфекции. Какво е спасението?

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Циститът е заболяване на пикочния мехур, като най-честата причина за появата му е бактериална инфекция, в повечето случаи причинена от бактерията Ешерихия Коли. Нейната структура е такава, че трудно се повлиява от лекарства – загнездва се в лигавицата на пикочния мехур и премахването й е много трудно.

ЖЕНИТЕ СА НАЙ-УЯЗВИМИ

От цистит страдат предимно жените, по чисто анатомични причини. Уретрата на нежния пол, отвеждаща урината от пикочния мехур навън е много по-къса и за бактериите е много по-лесно да попаднат в пикочния мехур.

ЛЯТОТО ПРЕДРАЗПОЛАГА КЪМ ЧЕСТИ УРОИНФЕКЦИИ

През летните месеци уроинфекциите са много често срещани. За отключването на така наречения “морски цистит“ основна роля играят типично летните фактори и състояния като: високите температури навън, изпотяването, приема на студени течности и стоенето на климатик. Всички те водят до повишен риск от простудни заболявания, които отслабват имунитета, а при това състояние, бактериите лесно нахлуват в организма ни.

В същото време, от горещините, тялото бързо се дехидратира и му е трудно да изхвърли вредните вещества, което отново увеличава шансовете на бактериите да се размножават. Списъкът с летните предпоставки за поява на цистит се допълва и от дългия престой с мокри бански, замърсената или силно обработената с химикали вода в басейните, които дразнят деликатната лигавица на пикочния канал и я правят податлива на инфекции.

Други фактори за появата на цистит са: смущения в отичането на урината, повишена концентрация на урината и дехидратация, някои метаболитни заболявания като – захарен диабет и подагра, хроничен запек, прекалената сексуална активност, бременност, климакс, срив в имунитета. Влияние оказва и хормоналния дисбаланс особено в по-напреднала възраст.

СИМПТОМИ

Циститът започва с оскъдно, но често уриниране, придружено със силно парене иболка. Появява се усещане за натиск и болка в тазовата област, а позивите за уриниране се увеличават. Мътната или със силно неприятна миризма урина, също е сред симптомите на цистит.

КОГА ЦИСТИТЪТ СТАВА ХРОНИФИЦИРАЩ?

Ако не се излекува напълно, циститът може да се повтори. Появяват се често хронифициращи симптоми в областта на долните пикочни пътища, които водят до неприятен и траен дискомфорт. В тези случаи, инфекцията не е отстранена изцяло и остава скрита, но напомня за себе си винаги когато се прояви срив в имунитета, стрес или претоварване. Статистиките сочат, че 20-30% от жените, които веднъж са имали цистит или други инфекции на уринарния тракт, получават рецидиви.

Ако не се лекува навреме и правилно, инфекцията може да засегне бъбреците и да доведе до пиелонефрит.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ЦИСТИТ?

Необходим е прием на много течности, поддържане на добра лична хигиена, избягване на задържането на урина, както и на прекомерната употреба на антибиотици без лекарско предписание.  Продължителният престой с мокър бански и честото посещение на басейни също трябва да се контролират и ограничат.

За щастие, има надеждно решение, което да облекчи това мъчително състояние, без да притежава никакви странични ефекти.

УРОЦИСТ бързо и трайно облекчава симптомите на дискомфорт в уринарния тракт. Продуктът е изключително подходящ и за профилактика на уроинфекциите, като самостоятелна или комбинирана терапия.

Добавен към основното терапевтично лечение, УРОЦИСТ не позволява на бактериите Ешерихия Коли да се захванат за стените на уринарния тракт. Така те остават свободни и се изхвърлят от организма с урината.

УРОЦИСТ е продукт с патентован и изключително богат състав, който няма аналог на пазара! Съдържа биологично активните вещества D-маноза, екстракт от червена боровинка и Мечо грозде, както и Бета глюкани.  Всички те действат синергично и водят до високата ефективност на продукта.

УРОЦИСТ неутрализира уропатогенните бактерии и блокира ефикасно фимбриите, с които Ешерихия коли се захващат за стените на отделителната система.  Ускорява елиминирането чрез урината на бактериите, които не могат да се придържат към уроепителя.

Бактериите Ешерихия Коли се развиват нормално в алкална среда, а консумацията на продукти с червена боровинка увеличава киселинността на урината и телесните течности. Променената киселинност на урината пречи на агресивните бактерии да се установяват и да се размножават.

D-МАНОЗАТА е естествена захар от растителен произход, която има две основни действия.

  1. Отбранително, тъй като пречи на захващането на бактериите към клетъчните рецептори на пикочния мехур и влагалищния епител или улеснява отделянето им.
  2. Рецепторно-възстановително, защото спомага за възстановяване на повредената стена на пикочния мехур и вагиналната лигавица. Така се гарантира по-висока защита срещу други бактериални агресии.

Основното действие на МЕЧОТО ГРОЗДЕ е антисептично, което се дължи на съдържащите се в него вещества – арбутин и метиларбутин. Има и диуретично действие.

БЕТА-ГЛЮКАНИТЕ подобряват работата на имунната система като се свързват рецепторно и активират макрофагите. Така те подпомагат за справянето с инфекцията и предотвратяват евентуален рецидив.

УРОЦИСТ има бързо действие и е без странични ефекти. Подходящ е за прием и от бременни.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари