БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Д-р Мария Гонкова: Еректилна дисфункция – лечение с ударно-вълнова терапия

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р Мария Гонкова е завършила медицинското си образование в МУ-Пловдив, а днес е и главен асистент в университета. Специалист с дългогодишен опит по физикална и рехабилитационна медицина. Член е на Европейското дружество по физикална терапия и Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация. Притежава европейски сертификат за прилагане на ударно-вълнова терапия. 

МЦ Етика“ предлага иновативни, достъпни и ефективни терапии, които се отличават като философия, подход и техническо оборудване. Научете повече на тел. 089 30 30 310 или на physio.etica.clinic.


Еректилната дисфункция се наблюдава при до 40% от мъжете на възраст над 40 години, но често се среща и при младежи. Обикновено причините за това състояние при по-възрастните мъже са състояния, които блокират притока на кръв към половия орган като атеросклероза, диабет, хормонален дисбаланс и др. При по-младите най-често причината е свързана с напрежение, стрес, депресия или употреба на алкохол и цигари. С модернизацията в медицината и появата на нови подходи и технологии във физиотерапията, се оказва, че има решение на този проблем. Терапията с ударна вълна е сравнително ново лечение за еректилна дисфункция, което използва звукови вълни с нисък интензитет, за да стимулира притока на кръв, образува нови колатерални съдове и възстановява увредената тъкан. Процедурата е неинвазивна, безболезнена и не изисква медикаменти или хирургическа намеса.

Как действа ударно-вълновата терапия за лечение на еректилна дисфункция?

Лечението с ударно-вълнова терапия има за цел да разруши натрупването на плака във вътрешната обвивка на съдовете и да предизвика повишено производство на азотен оксид. Чрез стимулиране на азотния оксид тази терапия подобрява притока на кръв, което помага за възстановяване на сексуалната функция. Пациентите обикновено се нуждаят от 6-10 сесии като броя на процедурите е по преценка на лекаря. Освен това е относително бърз и удобен метод, който обикновено отнема само няколко минути. Повечето пациенти започват да виждат резултати след 4 или 5 процедури и може да забележат подобрено качество на ерекцията в рамките на шест седмици. С тази безопасна и ефективна терапия много мъже могат да възвърнат сексуалната си активност, без да се налага операция или прием на медикаменти.

Кога е необходимо да се подложите на ударна вълна при еректилна дисфункция?

Има няколко фактора, на които трябва да обърнете внимание, ако се колебаете дали да се подложите на лечение с ударно-вълнова терапия при еректилна дисфункция:

● Традиционните лекарствени протоколи и методи за лечение на еректилна дисфункция (като таблетки силденафил,  таблетки тадалафил, инжекции, помпи) причиняват странични ефекти или са спрели да бъдат ефективни след продължителна употреба.

● Страдате от проблеми с ерекцията, които са се влошили от лек до умерен начин поради съдови или свързани с възрастта причини.

● Диагностицирани сте със сърдечно заболяване, което Ви пречи да използвате традиционните лекарства за еректилна дисфункция

● Изпитвали сте „мекота“ и „умора“ при ерекция, не сте клинично диагностицирани, но търсите да подобрите качеството на ерекцията, кръвния поток и ефективността.

Предимства на терапия с ударна вълна за еректилна дисфункция:

Ударно-вълновата терапия за еректилна дисфункция е революционно лечение, което го прави все по-популярен вариант за тези с импотентност поради своята ефикасност и неинвазивност. Освен това успеваемостта на този вид лечение е по-висока от други методи като вакуумни помпи или инжекции. Това го прави предпочитан избор сред хората, които търсят лечение при еректилна дисфункция, което е едновременно безопасно и ефективно. Терапията предоставя множество предимства в сравнение с алтернативните лечения за еректилна дисфункция:

● Не изисква операция

Първо, ударно-вълновата терапия е неинвазивна и не изисква никакви медикаменти или операция, което прави процеса на лечение много по-бърз и удобен за пациентите.

 ● Ефективен начин

Изследванията показват, че терапията с ударна вълна е ефективно лечение на различни основни състояния на еректилна дисфункция, включително захарен диабет, артериална хипертония и атеросклероза.

● Дълготрайни резултати

Терапията с ударна вълна е едно от малкото лечения, които осигуряват незабавно облекчение и траен ефект до две години след лечението. Много пациенти изпитват подобрено цялостно функциониране на тялото през това време и след това. Ако имате подобен проблем, може уверено да посетите медицински център „Етика“, където ще Ви предоставят това базирано на доказателства, безопасно и неинвазивно лечение на еректилна дисфункция.

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари