Количка

0
 
Код:  61807 
тегло  0.150 кг

Муколизин сироп 15 мг./5 мл. х100 мл. - Actavis

Цена: 5.38лв.
Всичко от: Actavis
(6 глас/а)

НЯМА НАЛИЧНОСТ

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който е предназначен за отделяне на секрети при остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, свързани с повишена секреция и нарушен транспорт. Actavis Mucolisin втечнява секрецията от бронхите и улеснява нейното отделяне. Не приемайте Муколизин: ако сте алергични към амброксол или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6); сиропът е противопоказан за употреба при деца под 2 години. Преди да приемете продукта трябва да се консултирате с лекуващия си лекар, ако: имате нарушена бъбречна или чернодробна функция; имате стомашна язва; страдате от рядко срещания малигнен цилиарен синдром (затруднено отделяне на обилната бронхиална секреция). Не се препоръчва комбинираното приложение на Муколизин с други противокашлични лекарства (напр. кодеин) поради риск от задържане на бронхиален секрет, причинено от потискане на кашличния рефлекс. Да не се използва след изтичане срока на годност. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място, при температтура под 25 °С. Далеч от пряка слънчева светлина.

 

Активното вещество е амброксолов хидрохлорид 30 mg в 5 ml сироп (една мерителна лъжичка).
Другите съставки са: натриев бензоат (Е211), сорбитол (Е420), сукралоза, хидроксиетилцелулоза, лимонена киселина, монохидрат, аромат на ягода, пречистена вода.

Възрастни и деца над 12 години: по 5 ml (една мерителна лъжичка) 2 пъти дневно;
При прием на 10 ml (две мерителни лъжички) 2 пъти дневно ефектът на лекарството може да е по-силен и е необходимо да се проведе консултация с лекар.
Деца от 6 до 12 години: по 2,5 ml (1/2 мерителна лъжичка) 3 пъти дневно.
Деца от 2 до 6 години: по 2,5 ml (1/2 мерителна лъжичка) 2 пъти дневно.
Сиропът се приема по време на хранене.
Продължителността на лечението не трябва да надвишава 5-7 дни. 

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%