Количка

0
 
Код:  25068 
тегло  0.030 кг

Зодак при алергии 10 мг х10 филмирани таблетки

Цена: 7.03лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Sanofi
(27 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание във вид на таблетки, подходящ за прием от възрастни и деца над 6 години, който се препоръчва при назални и очни симптоми на сезонен и целогодишен алергичен ринит и при хронична идиопатична уртикария. Zodac спомага за спиране на хремата, сълзенето и кихането, отстранява сърбежа в носа и очите. Зодак е противоалергично лекарство с продължително действие - до 24 часа.

Специални указания:

He приемайте ЗОДАК:

- Ако сте с тежко бъбречно увреждане (тежка бъбречна недостатъчност и креатинов клирънс под 10 ml/min);Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество на ЗОДАК, към някоя от съставките, към хидроксизин или към други пиперазинови производни (подобни активни вещества на други лекарства).

- Ако имате наследствено заболяване като галактозна непоносимост, Lapp лактазна недостатъчност или глюкозо-галактозна малабсорбция.
Ако сте с бъбречна недостатъчност, моля помолете за съвет Вашия лекар; ако е необходимо, ще приемате по-ниска доза. Вашият лекар ще определи новата доза.
Ако сте с епилепсия или риск от конвулсии, трябва да помолите за съвет Вашия лекар.
В обичайни дози не са наблюдавани клинично значими взаимодействия на цетиризин с алкохол (при концентрация на алкохол в кръвта 0,5 g/l съответстваща на чаша вино). Въпреки това, както при всички антихистамини, не се препоръчва едновременната употреба на алкохол.
Моля информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро се приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Поради профила на цетиризин не се очакват взаимодействие с други лекарства.
Храната не влияе забележимо върху абсорбцията на цетиризин.
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Както при други лекарства, употребата на ЗОДАК по време на бременност трябва да се избягва. Случайна употреба от бременни жени не би трябвало да води до увреждане на зародиша, но въпреки това употребата на лекарството трябва да се преустанови.
ЗОДАК е противопоказан при кърмачки, тъй като в кърмата се отделя цетиризин.
Клиничните проучвания не са показали нарушения на вниманието, бодростта и способността за шофиране след прием на ЗОДАК в препоръчваната доза.
Ако възнамерявате да шофирате, да извършвате потенциално опасни дейности или да работите с машини, трябва да не превишавате препоръчваната доза. Внимателно преценете ефекта на лекарството.
Ако сте от групата на чувствителните пациенти, има вероятност да откриете, че едновременната употреба на алкохол или други средства с потискащ ефект върху нервната система може да причини допълнително понижаване на вниманието и да повлияе на способността Ви да реагирате.
ЗОДАК филмирани таблетки съдържа лактоза; ако Вашият лекар Ви е казвал, че имате непоносимост към някои захари, моля, консултирайте се с него преди да приемете този лекарствен продукт.
Да не се използва след изтичане срока на годност. Препоръчително е да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място при температура под 25°С.

Активното вещество в ЗОДАК е цетиризинов дихидрохлорид. Една филмирана таблетка съдържа 10 mg цетиризинов дихидрохлорид.
Другите съставки са: лактоза монохидрат, царевично нишесте, повидон 30, магнезиев стеарат, хипромелоза 2910/5, макрогол 6000, талк, титанов диоксид, емулсия симетикон SE4.

Таблетките трябва да се приемат с чаша течност.

Възрастни и юноши над 12-годишна възраст:
10 mg веднъж дневно като 1 таблетка.

Деца между 6- и 12-годишна възраст:
5 mg два пъти дневно като половин таблетка два пъти дневно.

Пациенти с умерено до тежко бъбречно увреждане:
При пациенти с умерено бъбречно увреждане се препоръчва прием на 5 mg веднъж дневно.

Ако прецените, че ефектът на ЗОДАК е твърде слаб или прекалено силен, моля консултирайте се с Вашия лекар.

Продължителността на лечението зависи от вида, продължителността и повлияването на оплакванията Ви, и се определя от Вашия лекар.

Информирай се за горещи

промоции до -36%