Количка

0
 
Код:  62705 
тегло  0.050 кг

Walmark Септофорт Стронг при възпалено гърло х24 таблетки за смучене

Цена: 10.50лв.
Всичко от: Walmark
(8 глас/а)

НЯМА НАЛИЧНОСТ

Лекарствен продукт, който се намира под формата на таблетки за смучене. Притежава съставки хлорхексидин дихидрохлорид и бензокаин и служи за лечение на  възпаления и инфекции в гърлото и устната кухина като фарингити, ларингити, тонзилити, афтозен стоматит. Най-честите симптоми за тези инфекции са загуба на глас,  усещане за дразнене в гърлото, затруднено преглъщане. Хлорхексидин е мощен антисептик и дезинфектант, който атакува бактериите причинители на инфекцията и спира тяхното развитие. Бензокаин представлява местен анестетик, който бързо и ефективно спира болката и намалява дразненето в гърлото. Таблетките за смучене Septofort Strong са с приятен вкус на портокал.

Не приемайте Септофорт Стронг:
> при свръхчувствителност (алергия) към хлорхексидин, бензокаин или към някоя от останалите съставки на този лекарствен препарат.
Предпазни мерки и предупреждения:
> Не приемайте по-висока от препоръчвителната дневна доза.
Обърнете специално внимание преди прием на продукта:
> ако не понасяте други местни анестетици, като производни на пара-аминобензоената киселина (РАВА), парабени или парафенилендиамини (компонент на боя за коса);
> ако имате сериозно или голямо нараняване на устата;
> ако имате периодонтит (заболяване на венците), тъй като хлорхексидин може да увеличи количеството на зъбния камък.
Прием на други лекарства:
> информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако в момента приемате, или наскоро сте приемали някакви лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
> не използвайте този лекарствен продукт в комбинация с други лекарства за лечение на устната кухина без консултация с лекар или фармацевт
Това е особено важно в следните случаи:
други антисептици за устата или гърлото;
холинестеразни инхибитори (лекарства за лечение на болест на Алцхаймер);
сулфонамиди (използвани за лечение на инфекции).
Нежелани реакции:
> оцветяване по зъбите. Петната или пигментацията може да са по-изразени при лица със зъбен камък. Оцветяването на зъбите не е постоянно и може да се отстрани със средства за почистване на устната кухина. Може също да се появи оцветяване на пломбите и в този случай то може да е постоянно.
> възможна е промяна във вкусовите усещания
> в някои случаи може да се наблюдава дразнене на устата или на върха на езика, които обикновено са временни, както и алергични реакции към хлорхексидин или бензокаин.
Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина.

 

 

 

Всяка таблетка за смучене съдържа:
Активните съставки са: хлорхексидинов дихидрохлорид 5 mg, бензокаин 5 mg.
Другите съставки са: манитол (Е-421), микрокристална целулоза, повидон, магнезиев стеарат, натриев цикламат, захарин натрий, ментолов аромат и портокалов аромат.

 

 


Следвайте точно указанията за приложение на Септофорт Стронг, освен ако вашият лекар не Ви е посъветвал друго. Ако имате някакви въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт ако смятате, че ефектът на Септофорт Стронг е твърде силен или твърде слаб.
Това лекарство е за орофарингеално приложение, така че таблетките за смучене трябва да се разтворят бавно в устата, без да се дъвчат или гълтат, тъй като ефектът е местен и действието ще се прояви само при директен контакт със засегнатата повърхност.

Обичайната дозировка е:
Възрастни и деца над 6 годишна възраст:
Една таблетка за смучене на всеки 2 или 3 часа, като се остави да се разтвори бавно в устата.
Да не се приемат повече от 8 таблетки за смучене на 24 часа (1 денонощие).
Оставете таблетката за смучене да се разтвори бавно в устата, без да се дъвче или гълта.
Ако забележите, че симптомите се влошават или продължават повече от два дни след започване на лечението, или са съпроводени с висока температура, главоболие, гадене и повръщане, консултирайте с Вашия лекар възможно най-бързо.

Ако сте приели повече от необходимата доза Септофорт Стронг
Ако сте приели повече от необходимата доза, незабавно се консултирайте с Вашия лекар, фармацевт или се обадете в болница и посочете лекарството и количеството, които сте приели.
Признаците на предозиране се проявяват по следния начин: завален говор, сънливост и нестабилна походка, замъглено зрение или двойно виждане, замаяност, раздразнимост или гърчове, шум в ушите, повишено изпотяване. Възможно е понижаване на кръвното налягане.

Виж още от Walmark

Информирай се за горещи

промоции до -36%