Количка

0
 
Код:  48412 
тегло  0.040 кг

Walmark Септофорт при възпалено гърло 2мг х12 таблетки за смучене

Цена: 4.15лв.
Всичко от: Walmark
(5 глас/а)

НЯМА НАЛИЧНОСТ

Лекарствен продукт, който се намира под формата на таблетки за смучене, служи за лечение на  възпаления и инфекции в гърлото и устната кухина като фарингити, ларингити, тонзилити и намалява възпалението на венците и носоглътката. Septofort  е подходящо срество за превенция на инфекции преди или след хирургически намеси в устната кухина - вадене на сливици и др. или стоматологични интервенции в устната кухина като вадене на зъб и други. Също така Септофорт е ефективен и при афти в гърлото и устната кухина. Септофорт представлява мощен антисептик и дезинфектант, който се сблъсква с бактериите причинители на инфекцията и спира тяхното развитие. Септофорт е ефективен срещу широк спектър бактерии и гъбички - стрептококи, стафилококи, кандида и др. Септофорт съдържа хлорхексидин диглюконат. Поради съдържанието на сорбитол, продуктът не трябва да се използва от хора, които имат свръхчувствителност към фруктоза и хора, които страдат от фруктозо 1,6-дифосфатна недостатъчност. Поради съдържанието на аспартам, продуктът не трябва да се употребява от хора с фенилкетонурия. Трябва да има поне 30 минути между приема продукта и почистването на зъбите, тъй като това оказва влияние. След приема на продукта не трябва да се приема храна или течности в рамките на 1-2 часа.
Нележаните реакции могат да бъдат:
> редки - алергични реакции, зачервяване на кожата, възпаление на лигавицата на устната кухина, кафяво оцветяване на езика и зъбите (което може да се предотврати чрез активно и редовно почистване на зъбите или преустановяване на лечението).
> възможно да се появи в началото на лечението - временно нарушение на вкусово усещане и парене по езика
> при пациенти, чувствителни към сорбитол - може да се появи диария.

Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място при температура под 30 ºС. Далеч от пряка слънчева светлина.

 

 

 

Всяка таблетка съдържа:

Хлорхексидин диглюконат 2 mg

Други съставки: Euroblend Green 600938 (Хинолиново жълто Е104 и Патент синьо Е131), магнезиев стеарат, аромат на мента, аспартам, царевично нишесте, сорбитол.

 

 

 

Винаги приемайте Септофорт, точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Обичайната доза е:

Възрастни - 1 таблетка 3 пъти дневно след хранене, докато се разтвори в устата, с интервал между отделните приеми от 2 часа.
Деца от 5-12 години - 1/2 до 1 таблетка два пъти дневно.
Деца над 12 години и младежи -1 таблетка З пъти дневно.
Този продукт не се препоръчва за деца под 5 годишна възраст.
Таблетките могат да се прилагат при диабетици, тъй като съдържат сорбитол вместо захар.

Ако сте приели повече от необходимата доза Септофорт 2 мг

Предозиране може да се появи, след като погълнете по-голямо количество от активното вещество, В този случай е препоръчителен приема на мляко, белтък и незабавно да се свържете с Вашия лекар, или да посетите спешното отделение на най-близката болница.

Ако сте пропуснали да приемете Септофорт 2 мг

Продължете да приемате обичайната доза в обичайното време; няма значение, ако сте пропуснали една доза. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.
Трябва да информирате Вашия лекар, ако Вашите симптоми се., влошат или не се подобряват след 3 дни.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на Септофорт моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Информирай се за горещи

промоции до -36%