Количка

0
 
Код:  63470 
тегло  0.050 кг

Хиалурон комплекс за здрави и подвижни стави х30 капсули

Цена: 31.90лв.
Всичко от: Vitagold
(24 глас/а)

НЯМА НАЛИЧНОСТ

VitaGold Hyaluron Complex / ВитаГолд Хиалурон Комплекс е хранителна добавка за здрави и подвижни стави. Допринася за еластичността и гъвкавостта на хрущялните тъкани. Осигурява тяхното смазване. Благоприятства за здрава и красива кожа. Допринася за нейната еластичност и хидратация. Стимулира производството на колаген. Съдържа следните активни съставки:

Хиалуронова киселина - играе роля на „възглавница" между две артикулиращи кости. Тя е основен компонент на синовиалната течност и за нашите стави е като моторното масло за двигателя на автомобилите - осигурява смазването, за да може частите да се движат гладко, без да се самоизтриват движейки се една срещу друга. С възрастта, по подобен начин вискозитета на синовиалната течност намалява и за това е хубаво да се поддържат здравословни нива на хиалуронова киселина. Точно какга при смяната на автомобилното масло. Тази дълга и сложна молекула устоява на компресията и служи като възглавница между двете кости. Стимулиране производството на хиалуронова киселина или нейното доставяне в организма е логично средство за поддържане здравето на ставите.
Хиалуроновата киселина е важна и за кожата. Количеството й в дълбокия слой (дермата) намалява с възрастта и кожата губи своята влага и започва да се набръчква. Около 50-тата година, тялото ни може да поддържа около 50 % от хиалуроновата киселина, която сме имали на 20 години. Нормалното ниво на хиалуронова киселина, подпомага хидратацията на клетките, а кожата се поддържа гладка и еластична.


Екстракт от босвелия (65% босвелиева киселина) - активните вещества в екстракта от босвелия подпомагат за блокиране на ензима 5-липоксигеназа и допринасят за нормалното функциониране на опорно-двигателната система. Притежават мощно антиоксидантно действие, с което подпомагат организма, срещу действието на свободните радикали.
Диосмин/хесперидин (9:1) микронизиран - представляват флавоноидна фракция, която има отношение към подпомагане структурата и функцията на венозните и на малките кръвоносни съдове. Това благоприятства кръвотока в областта на ставите и подпомага за по-добро доставяне на хранителни вещества и кислород до тези тъкани. Освен това, допринася за поддържане на нормалното състояние на венозната система в цялото тяло. Благоприятства за красиви крака и красива кожа.


Глюкозамин сулфат (растителен) - естествен компонент в човешкото тяло, основен градивен елемент при синтезата на колаген и други вещества, отговорни за здравината и еластичността на ставния хрущял. Благодарение на ниското си молекулно тегло, той прониква изцяло в ставите. Глюкозаминът се абсорбира почти изцяло втъканите (степен наабсорбция 98%). Допринася за нормалното физиологично производство на синовиална течност и нормалното функциониране на ставния хрущял.


Манган - участва в изграждането на ставните хрущяли и подпомага за поддържане нормалната здравина на костите. Участва и в множество ензимни системи, свързани с метаболизма на въглехидратите, белтъците и мазнините. Подпомага абсорбцията на витамините от група В както и на витамин С.


Витамин С - човешкият организъм не произвежда витамин С и за това трябва да си го набави от външни източници. Витамин С допринася за синтеза и фиксирането на колаген в тялото. Той е силен антиоксидант, участва в клетъчното дишане и подпомага за нормалното функциониране на имунната система.


Селен - допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес. Участва в много ензими и подпомага метаболизма на веществата. Допринася за поддържане нормалното състояние на ноктите и косата. Благоприятства нормалната функция на щитовидната жлеза и имунната система.


Специални указания:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Състав на една капсула:
Хиалуронова киселина - нискомолекулна 30 mg
Хиалуронова киселина- средномолекулна 60 mg
Хиалуронова киселина - високомолекулна 30 mg
Босвелия - екстракт 50 mg
Диосмин/Хесперидин (9:1) 100 mg
Глюкозамин - растителен 100 mg
Витамин С 40 mg
Манган 2 mg
Селен 14 µg

 

По 1 капсула дневно.

Информирай се за горещи

промоции до -36%