Количка

0
 
Код:  49306 
тегло  0.100 кг
Производител: A.C.R.A.F. S.p.A.
Страна на произход: Италия
Опаковка: 20
Лекарствена форма: таблетки

Тантум Верде с вкус на портокал и мед 3 mg х20 таблетки за смучене

Цена: 9.90лв.
(11.90лв.)

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Angelini
(11 глас/а)

TANTUM VERDE with orange-honey flavor 3 mg lozenges / ТАНТУМ ВЕРДЕ с вкус на портокал и мед 3 мг таблетки за смучене
Benzydamine hydrochloride / Бензидаминов хидрохлорид

Предназначение:

Таблетки за смучене при възпалено гърло. 

Действие: 

Притежават противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства. Благодарение на съдържащото се в продукта активното вещество - бензидаминов хидрохлорид. Tantum Verde Таблетки се прилагат при болезнени възпаления в устната кухина и гърлото, възпаления на венците, на сливиците, възпаления на лигавицата на гърлото и на ларинкса. Особено подходящ е за намаляване на оплакванията при простудни заболявания. Поради бързото проникване и локалното натрупване във възпалената тъкан се постига бързо затихване на симптомите. Не съдържа захар. 

Предупреждения:

Повишено внимание е необходимо при пациенти с бронхиална астма, тъй като е възможно развитие на бронхоспазми при тази група пациенти.

Начин на употреба:

Възрастни и деца на 6 години - една таблетка за смучене 3 пъти на ден.
Лечението не трябва да превишава период от 7 дни.

Деца на между 6-11 години - Приложението при деца между 6 и 11 години да бъде под наблюдението на възрастен.

Деца под 6 години - Поради лекарствената му форма - таблетки за смучене, прилагането на лекарствения продукт при деца под 6 години не се препоръчва.

Ако след употреба на Тантум Верде таблетки за смучене не настъпи очаквания ефект от лечението, се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт. Оромукозно приложение. Таблетката за смучене трябва да се разтваря бавно в устата. Да не се поглъща. Да не се дъвче.

Нежелани лекарствени реакции:

Реакции с неизвестна честота:
- Алергични реакции (свръхчувствителност);
- Сериозни алергични реакции (анафилактичен шок), признаци на които могат да включват затруднено дишане, болки в гърдите или стягане в гърдите и/или чувство за замайване/припадък, тежък сърбеж на кожата или повдигнати бучки/подутини по кожата, оток на лицето, устните, езика и/или гърлото, които може да бъдат потенциално животозастрашаващи.

В единични случаи след употреба на таблетките за смучене може да се появи леко парене на лигавицата на устната кухина или сухота в устата. Ако това се случи с Вас, изпийте чаша вода на глътки, за да намалите ефекта.

Рядко наблюдавана реакция след системна употреба на бензидамин е светлочувствителността.

Състав: 

Активното вещество е бензидаминов хидрохлорид (benzydamine hydrochloride) 3 mg, еквивалентен на 2.68 mg бензидамин.
Другите съставки са изомалт (Е 953), лимонена киселина монохидрат, вкус на портокал, вкус на мед, левоментол, ацесулфам калий, хинолиново жълто (Е 104), сънсет жълто (Е 110).

Специални указания: 

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Производител: 

A.C.R.A.F. S.p.A.

Страна на произход: 

Италия

Информирай се за горещи

промоции до -36%