Количка

0
 
Код:  64448 
тегло  0.050 кг

Стрепсилс Интензив Спрей за бързо облекчаване на болезнено и възпалено гърло x15 ml

Цена: 13.60лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: A&D Pharma
(21 глас/а)

Спрей, който облекчава възпаленото гърло на 5-та минута. Strepsils Intensive Spray се прилага краткосрочно за облекчаване на симптомите, характерни при зачервено и болезнено-възпалено гърло, като дразнене в гърлото, болка, затруднено гълтане и оток. Действието продължава до 6 часа след приемането на таблетката за смучене. Активното вещество на продукта е флурбипрофен. Флурбипрофен принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни лекарствени продукти (НСПЛП), които действат като променят телесния отговор на болката, отока и повишената температура. Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар.


Специални указания:

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Активното вещество е: флурбипрофен. Една доза (3 впръсквания) съдържа флурбипрофен 8,75 mg, съответстваща на 16,2 mg/ml флурбипрофен.
Другите съставки са: бетадекс, динатриев фосфат додекахидрат, лимонена киселина монохидрат, метил парахидроксибензоат (Е218), пропилпарахидроксибензоат (Е216), натриев хидроксид, аромат на мента, аромат на череша, N,2,3-триметил-2-изопропилбутанамид, захарин-натрий, хидроксипропилбетадекс, пречистена вода.

 За възрастни и деца над 18 години: Една доза от 3 впръсквания се прилага в задната част на гърлото през 3-6 часа, както е необходимо, но не повече от 5 дози за 24 часа. Една доза (3 впръсквания) съдържа флурбипрофен 8,75 mg.
 Не използвайте това лекарство при деца и подрастващи под 18 години.
 За приложение само върху лигавицата на устата: Пръскайте само в задната част на гърлото. Да не се вдишва по време на впръскването.
 Не приемайте повече от 5 дози (15 впръсквания) за 24 часа.
 Стрепсилс Интензив Спрей е само за краткосрочна употреба
 Трябва да приемате най-ниската доза за възможно най-кратък срок, необходим за контролиране на симптомите. Ако се появи дразнене в гърлото, приложението на флурбипрофен трябва да се преустанови.
 Не приемайте този лекарствен продукт повече от 3 дни, освен ако не е предписано от лекар.
 Ако Вашето гърло не се подобри или симптомите се задълбочават, или се появят нови, консултирайте се с лекар или фармацевт.
 Подготовка на помпата:
Когато използвате помпата за първи път (или след съхраняване за дълъг период от време) първо трябва да активирате помпата.
Насочете върха в страни от вас и пръснете минимум четири пъти докато се образува фина, постоянна мъгла. При това положение помпата е активирана и готова за употреба. Ако лекарството не е използвано продължително време, насочете върха в страни от вас и пръснете минимум един път, за да се уверите, че се образува фина, постоянна мъгла. Преди всяко дозиране на лекарствения продукт, винаги трябва да се уверите, че се образува фина постоянна мъгла.
 Използване на спрея:
 Насочете върха към задната част на гърлото.
 С бързи плавни движения натиснете помпата три пъти, като внимавате помпата да е натисната докрай при всяко впръскване, като отмествате пръста си от върха на помпата между отделните впръсквания.
 Не вдишвайте по време на впръскването.

Информирай се за горещи

промоции до -36%