Количка

0
 
Код:  2405 
тегло  0.050 кг

Либексин при кашлица х20 таблетки

Цена: 9.90лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Sanofi
(44 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който е предназначен за употреба при остра и хронична, главно суха кашлица (такава при която не се отделят секрети). Sanofi Libexin се използва за подготовка при провеждане на бронхоскопия и бронхографично изследване за потискане на кашлицата. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.

Активни съставки: Преноксдиазинов хидрохлорид (prenoxdiazine hydrochloride)100mg.
 

Възрастни:
Обичайната доза е 3-4 пъти дневно по 1 таблетка (3 -4 пъти по 100 тд). В по-тежките случаи, дозата се увеличава до 3-4 пъти дневно по 2 таблетки, или 3 пъти по 3 таблетки (3-4 пъти по 200 тд, или 3 пъти по 300 мг).
Деца:
Обичайната доза е пропорционално по-ниска, отговаряща на възрастта и телесното тегло: 3-4 пъти по 1/2 таблетка (3-4 пъти 50 тд). Прилага се при деца над 6-годишна възраст. При подготовка за бронхоскопия: прилага се само след консултация с лекар в предписаната от него доза. В случай на затруднено отделяне на гъст бронхиален секрет може да се окаже необходимо прилагането на експекторанти и муколитици.Таблетката се поглъща цяла без да се сдъвква, защото може да предизвика временно изтръпване на лигавицата на устата. Максималната еднократна доза за деца над 6-годишна възраст е 1/2 таблетка, за възрастни 3 таблетки. Максималната дневна доза за деца е 2 таблетки, за възрастни 9 таблетки.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%