Количка

0
 
Код:  52151 
тегло  0.030 кг
Производител: Sanofi-Aventis
Страна на произход: Полша
Опаковка: x21
Лекарствена форма: сашета
Активни съставки: фосфолипиди от соеви зърна
Възрастова група: 12+

Есенциале Експрес 600 mg перорална паста х21 сашета

Цена: 29.60лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Sanofi
(14 глас/а)

Essentiale Express 600 mg oral paste in sachets / Есенциале Експрес 600 mg перорална паста в сашета е лекарствен продукт без лекарско предписание на фармацевтичната компания Sanofi. Съдържа обезмаслени, обогатени фосфолипиди от соеви зърна и спомага за регенериране на чернодробните клетки.


Есенциале Експрес е растителен лекарствен продукт за чернодробни заболявания. Есенциале Експрес е използван за подобряване на субективните симптоми, като загуба на апетит или чувство на тежест в дясното подребрие, при пациенти с чернодробно нарушение, причинено от вещества вредни за черния дроб, в следствие на неподходяща диета (токсични или хранителни увреждания) и такива с хронично чернодробно възпаление (хепатит), при юноши над 12 години и при възрастни.


Не приемайте Есенциале Експрес:

Ако сте свръхчувствителни (алергични) към фосфатадилхолин, продукти от соя, фъстъци или към някоя от останалите съставки на това лекарство;
Този лекарствен продукт съдържа соево масло. В редки случаи, може да тежки алергични реакции.


Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Есенциале Експрес.
Употребата на този лекарствен продукт не замества избягването на употребата на токсични вещества, предизвикващи увреждане на черния дроб (например алкохол).
Ако имате хронично възпаление на черния дроб (хепатит), поддържащо лечение с този лекарствен продукт е оправдано само ако забележите подобрение на Вашите симптоми. Ако Вашите симптоми се влошат или ако се появят други неясни симптоми, трябва да се консултирате с лекар.


Деца и юноши
Няма проучвания за употребата на Есенциале Експрес при деца на възраст под 12 години. Следователно, не трябва да се използва при деца на възраст под 12 години.


Други лекарства и Есенциале Експрес
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
Не може да се изключи взаимодействие между Есенциале Експрес и лекарствата, които потискат кръвосъсирването. Може да е необходимо да коригирате дозата на това лекарство. Ако взимате Есенциале Експрес по същото време с лекарството, което потиска кръвосъсирването, трябва да информирате Вашия лекар.


Бременност, кърмене и фертилитет
Продуктите от соя са широко употребявани като храни при хората и досега няма данни които да предполагат някакъв риск по време на бременност и кърмене. Няма достатъчни данни от проучванията. Поради тази причина употребата на този лекарствен продукт не се препоръчва по време на бременност и кърмене.
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.


Шофиране и работа с машини
Няма данни за влияние на Есенциале Експрес върху способността за шофиране и работа с машини.


Есенциале Експрес съдържа малко количество етанол (по-малко от 100 mg алкохол на ден) и соево масло. Ако сте алергични към соя или фъстъци, не взимайте това лекарство.


Специални указания:

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Активно вещество: обезмаслени, обогатени фосфолипиди от соеви зърна.
Всяко саше съдържа 600 mg обезмаслени, обогатени фосфолипиди от соеви зърна.
Помощни вещества: етанол, рициново масло, хидрогенирано, захарин натрий, аромат на кафе, аромат на сметана.

Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар, или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.


Препоръчителна доза:

Юноши над 12 години (около 43 kg) и възрастни - 1 саше по 3 пъти дневно (1800 mg фосфолипиди от соеви зърна)
Пероралната паста се поглъща цяла по време на хранене.
Няма ограничение относно продължителността на употреба на това лекарство.


Ако сте приели повече от необходимата доза
Няма симптоми при предозиране или отравяне с този лекарствен продукт.
Възможно е изброените по-долу нежелани лекарствени реакции да се появят с по-голям интензитет. Ако това се случи, моля информирайте Вашия лекар. Той или тя ще реши какви мерки да се предприемат.


Ако сте пропуснали да приемете Есенциале Експрес
Не взимайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.


Възможни нежелани лекарствени реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки, че не всеки ги получава.
Ако забележите някоя от посочените по-долу нежелани реакции, особено алергични реакции, спрете приема на това лекарство и уведомете Вашия лекар. Той или тя ще прецени тежестта на нежеланата реакция и какви мерки е необходимо до бъдат предприети.

Нечести (засягат по-малко от 1 на всеки 100 пациенти): стомашно-чревни нарушения като меки изпражнения или разстройство.
Много редки (засягат по-малко от 1 на 10 000 пациенти): алергични реакции, като екзантем (кожен обрив), уртикария (копривна треска).
С неизвестна честота (честотата не може да бъде определена от наличните данни): сърбеж.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции.

Информирай се за горещи

промоции до -36%