Количка

0
 
Код:  44221 
тегло  0.060 кг

Диклак Гел при болка, оток и възпаление 1% 50 g - Sandoz

Цена: 7.50лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Sandoz
(12 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който притежава активно вещество диклофенак натрий и се прилага при болка, възпаление и оток. Диклак Гел 1% притежава болкоуспокояващо и противовъзпалително действие и принадлежи към лекарствената група на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС). Diclac Gel 1% съдържа максимална доза диклофенак, допустима без рецепта и концентрира своята сила директно върху източника на болка. Диклак Гел 1% се използва за локално приложение при болка, възпаление и оток при: > ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите - тендинити, тендовагинити и бурсити, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите); > дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) на крайниците и в областта на гръбначния стълб; > спортни и битови травми (навяхвания, контузии, разтягания). Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.

 

 

 

Активното вещество е диклофенак натрий.
Другите съставки са: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-sn-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода.

 

 


Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай продуктът няма да действа правилно.
Диклак гел се прилага 3 пъти дневно. Трябва да се изстискат около 11 cm от гела, съответстващи на 3 g гел (30 mg диклофенак натрий) и да се нанесат върху болезнената област. Максималната обща дневна доза е 9 g гел, съответстващи на 90 mg диклофенак натрий.
Диклак гел е само за външна употреба. Да не се приема през устата!
Диклак гел се нанася в тънък слой към засегнатата част от тялото и леко се втрива. Диклак трябва се остави за няколко минути да попие преди да се облекат дрехите. Не се препоръчва използването на превръзка. Ако се налага превързване, превръзката трябва да бъде хлабава и да пропуска въздух.
Диклак може да се прилага като допълнителна терапия заедно с други лекарствени форми, съдържащи диклофенак.
Продължителността на приложение се определя от Вашия лекуващ лекар. 

Ако сте приложили повече от необходимата доза Диклак гел
Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода. Ако са използвани значително големи количества от Диклак гел трябва да информирате Вашия лекуващ лекар. Няма специфичен антидот.

Ако сте пропуснали да приложите Диклак гел
Ако сте забравили да приложите доза, моля продължете приложението на продукта като спазвате предписаната дозировка. Ако имате някакви съмнения относно прекъсването на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

Информирай се за горещи

промоции до -36%