Количка

0
 
Код:  66694 
тегло  0.060 кг

Боботик Форте Перорални капки при колики, подуване и газове 30 мл

Цена: 11.10лв.
Всичко от: Polpharma
(19 глас/а)

НЯМА НАЛИЧНОСТ

Медицинско изделие във вид на капки с апетитен малинов вкус, предназначено за облекчаване на симптоми, като колики, подуване, тежест, уригване и стомашно разстройство, свързани с натрупването на газове в стомашно-чревния тракт. Bobotic Forte е подходящ за употреба от кърмачета над 28-дневна възраст и деца до 12-годишна възраст. Боботик Форте може да се използва като помощно средство при подготовка на кърмачета над 28-дневна възраст за диагностични изследвания на коремната кухина като рентгенография, ултразвук, гастроскопия и дуоденоскопия. Продукта съдържа симетикон с най-висока концентрация (135 мг/мл). Това го прави изключително удобен за дозиране – само 3 капки на хранене. Боботик Форте може да се прилага и чрез директно накапване на гърдата при кърмене на бебето. Не превишавайте препоръчителната дозировка за дневен прием. Използвайте преди изтичане на срока за годност! Отворената опаковка трябва да бъде използвана в рамките на 3 месеца. Дръжте на място, далеч от достъпа на деца! Да не се съхранява при температура над 25 С.

Симетикон, натриев бензоат /Е211/, лимонена киселина, монохидрат /Е 330/, захарин натрий /Е954/, ксантанова гума, малинов аромат, пречистена вода.

 

Разкалтете добре бутилакта преди употреба до получаването на хомогенна течност. Бутилката е снабдена с капкомер, който трябва да се използва за пресмятане на препоръчаното количество капки, които трябва да дадете на бебето през устата, посредством лъжичката, прикрепена към опаковката или да ги накапете на биберона, преди да го дадете на детето. Измереното количество течност може да се смеси с малко количество преварена и охладена вода, храна (мляко) или друга, негазирана течност.

Препоръчителната доза е:

  •  Кърмачета (по-големи от 28 дни) и деца до 2 години - 3 капки (20 mg симетикон) преди, по време на или след всяко ядене. Не използвайте повече от 18 капки дневно (120 mg симетикон).

  •  Деца от 2 до 12 години - 6 капки (40 mg симетикон) преди, по време на или след всяко ядене. Не използвайте повече от 36 капки дневно (240 mg симетикон).

Приложеното количество може да се променя съгласно показанията на лекар.

В случай на подготовка за диагностични тестове: следните дози трябва да се приемат в деня преди провеждането на теста:

  •  Кърмачета по-големи от 28 дни и деца до 2 години - 3 капки (20 mg симетикон) 2 пъти дневно Деца от 2 до 12 години - 6 капки (40 mg симетикон) 2 пъти дневно. 

  •  Сутринта в деня преди теста трябва да се приемат следните дози след гладуване от вечерта: Кърмачета по-големи от 28 дни и деца до 2 години – 3 капки (20 mg симетикон). Деца от 2 до 12 години – 6 капки (40 mg симетикон).

Продължителността на употребата на Боботик Форте зависи от персистирането на симптомите. Това медицинско изделие може да бъде използвано в продължение на 4 седмици без консултация с лекар. Ако е необходимо, след консултация с лекар, Боботик Форте може да бъде използван и за по-дълъг период. Ако сте приели повече от необходимата доза Bobotic Forte. Не използвайте доза, по-висока от препоръчаната. Не са известни случаи на предозиране със симетикон или интоксикация. Ако сте пропуснали да приемете Боботик Форте. Пропусната доза от продукта няма значителен ефект върху курса на лечение. Продължете лечението при същия режим на дозиране. Не използвайте двойна доза, за да наваксате пропуснатата. 

 

Виж още от Polpharma

Информирай се за горещи

промоции до -36%