Количка

0
 
Код:  2608 
тегло  0.050 кг

Орофар Спрей за устна лигавица 30 ml

Цена: 12.80лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Novartis
(19 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който се намира под формата на спрей и притежава бензоксониев хлорид и лидокаинов хлорид. Предназначен е за лечение на болки, заболявания и инфекции в гърлото и устата от различен произход, афти и възпалени венци. Също така Orofar Sprayд действа противовъзпалително и локално обезболяващо. Орофар спрей се прилага при: > заболявания, предизвикани от бактерии, вируси и гъбички, които причиняват болки в гърлото и инфекции на устата и гърлото; > болки в гърлото при простуда, фарингити или ларингити (със или без затруднения при преглъщане), малки язви в устата (афти); > възпалени венци; > може да се използва като поддържащо лечение при ангини. ОРОФАР 0.2%/0.15% Спрей за устна лигавица е показан за лечение на деца над 4 години и възрастни. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина.

Състав на Orofar Spray / Орофар Спрей за устна лигавица при болки и инфекции в гърлото и устата х30 мл - Novartis

 

Какво съдържа ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица
Активните вещества са: бензоксониев хлорид и лидокаинов хидрохлорид.
Другите съставки (помощни вещества) са: етанол 94% (w/w), глицерол, лютива мента, масло, ментол, хлороводородна киселина, пречистена вода.

Начин на употреба на Orofar Spray / Орофар Спрей за устна лигавица при болки и инфекции в гърлото и устата х30 мл - Novartis

 

Как да използвате ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица
Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в листовката или както ви е казал вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт. Прилагайте ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица в устата или в задната част на устната кухина от 3 до 6 пъти дневно. Дръжте ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица изправен и натиснете 4 пъти по време на всяко приложение.

Преди да използвате ОРОФАР 0,2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица:
Отстранете предпазната капачка.
Поставете апликатора върху помпата и натиснете силно.
Преди първоначална употреба, активирайте помпата, като натиснете апликатора няколко пъти до появата на спрей във въздуха.
Апликаторът се дезинфекцира след употреба с чиста кърпа, навлажнена с малко количество от спрея, и след това се подсушава. В частност апликаторът трябва да се дезинфекцира и подсушава преди употребата на ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица от друг пациент.
Апликаторът се изважда след употреба и се съхранява във вторичната опаковка на ОРОФАР 0,2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица до следващата употреба.
Употреба при деца
ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица може да се прилага при деца над 4 години, но дозата трябва да се намали. Впръсквайте само два до три пъти при всяко приложение.
ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица не се препоръчва да се използва при деца под 4- годишна възраст.

Ако сте използвали повече от необходимата доза ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица
В случай на инцидентно поглъщане на големи количества от ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица незабавно информирайте вашия лекар или фармацевт.
Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, ако имате впечатление, че действието на ОРОФАР 0.2%/ 0.15% Спрей за устна лигавица е твърде слабо или напротив - твърде силно.

Виж още от Novartis

Информирай се за горещи

промоции до -36%