Количка

0
 
Код:  2607 
тегло  0.050 кг

Орофар при болки в гърлото х24 таблетки за смучене

Цена: 9.90лв.
(11.20лв.)

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Novartis
(16 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който притежава активни съставки бензоксониев хлорид и лидокаинов хлорид. Изключително подходящ за лечение на болки, заболявания и инфекции в гърлото и устата от различен произход, афти и възпалени венци. Orofar действа противовъзпалително и локално обезболяващо.
Орофар се прилага при: > заболявания, предизвикани от бактерии, вируси и гъбички, които причиняват болки в гърлото и инфекции на устата и гърлото; > болки в гърлото при простуда, фарингити или ларингити (със или без затруднения при преглъщане), малки язви в устата (афти); > възпалени венци; > може да се използва като поддържащо лечение при ангини. ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене е показан за лечение на деца над 4 години и възрастни. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина.

 

 


Какво съдържа ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене, отляти.
Активните вещества са: бензоксониев хлорид и лидокаинов хидрохлорид.
Другите съставки (помощни вещества) са: сорбитол 1 g, захарин натрий, микрокристална целулоза, макрогол, нишесте, царевично, натриев хлорид, магнезиев стеарат, лимонена киселина монохидрат, портокалова есенция.

 

 


Как да използвате ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене
Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в листовката или както ви е казал вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте вашия лекар или фармацевт. Оставете една таблетка ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене да се стопи в устата на всеки два или три часа. При нужда може да увеличите дозата до 1 таблетка на всеки един до два часа. Не приемайте повече от 10 таблетки дневно. 
Афтозни язви - оставете таблетката да се разтвори бавно в контакт с лезията.

Употреба при деца
ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене може да се прилага при деца над 4 години, но дозата трябва да се намали. Не давайте повече от 6 таблетки за смучене на ден.
ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене не се препоръчва да се използва при деца под 4-годишна възраст.
Ако сте използвали повече от необходимата доза ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене 
В случаи на инцидентно поглъщане на големи количества от ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене незабавно информирайте вашия лекар или фармацевт.
Консултирайте се с вашия лекар или фармацевт, ако имате впечатление, че действието на ОРОФАР 1 mg/1 mg Таблетки за смучене е твърде слабо или напротив - твърде силно.

Виж още от Novartis

Информирай се за горещи

промоции до -36%