Количка

0
 
Код:  32821 
тегло  0.030 кг

Ламизил Дермгел за лечение на кожни инфекции, причинени от гъбички (микози) 1% х15 грама - Novartis

Цена: 13.90лв.
Всичко от: Novartis
(9 глас/а)

НЯМА НАЛИЧНОСТ

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който се намира под формата на гел. Притежава активното вещество тербинафин, предназначено да убива гъбичките, причиняващи кожни инфекции.
Lamisil DermGel 1% 1% се прилага за лечение на:
> гъбички по краката (tinea pedis) - гъбички между пръстите на краката.  Гъбичките по краката обикновено засягат и двата крака но това не е задължително. Най-често се появяват между пръстите, но могат да се появят и по извивката на ходилото, долната или някоя част на стъпалата. Обикновено тези гъбички причиняват напукване или лющене по кожата, като може да се прояви и слаб оток, мехури или мокри рани. Ако обаче имате гъбична инфекция по ноктите (гъбички по или под нокътя), промяна в цвета и деформация (удебеляване, ронливост), трябва да се обърнете към лекар, защото този тип гъбична инфекция не се лекува с Ламизил Дермгел. Ламизил таблетки по лекарско предписание са предназначени за гъбички по ноктите.
> гъбички в ингвиналните области (tinea cruris).   Тези гъбички се появяват по кожните гънки, слабините, вътрешната част на бедрата, като обикновено са засегнати и двете страни, но често едната страна е по-засегната от другата. Може да се разпространят впоследствие между краката и към седалището или нагоре по посока на стомаха. Могат да се появяват също в гънките под гърдите, подмишниците или други прегънати участъци. Обривът има ясен ръб, може да има мехури и е придружен със сърбеж.
> гъбички по тялото - трихофития (tinea corporis).  Може да се появят навсякъде по тялото, но най-често се откриват по главата, врата, лицето или ръцете. Обикновено изглеждат като кръгли петна червен обрив, но може да се появят като лющещи се петна и да сърбят.
> дрождеви инфекции като разноцветен лишей (pityriasis (tinea) versicolor).  Появява се по кожата като лющещи се петна, бели, поради загубата на кожна пигментация. Петната са най-отчетливи през лятото, тъй като кожата около тях потъмнява нормално. Появяват се главно по торса (под врата към талията), врата и ръцете и могат да се възобновяват в продължение на месеци, особено при топло време и потене. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина.

 

 


Какво съдържа ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ
Активно вещество: В 1 g от ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ се съдържат 10 mg от лекарственото вещество тербинафин.
Помощни вещества: пречистена вода, етанол 96%-ен, изопропилов миристат, полисорбат 20, карбомер, сорбитан монолаурат, бензилов алкохол, натриев хидроксид, бутилхидрокситолуен. 

 

 

 

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ
Важно е да употребявате ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ правилно. Внимателно следвайте инструкциите. 

Възрастни
Прилагайте ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ върху засегнатите участъци 1 път дневно 1 седмица. Използвайте ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ в продължение на препоръчаната една седмица, дори да забелязвате облекчение по-рано. Обикновено подобрение на симптомите се забелязва в рамките на няколко дни, но инфекцията може да се повтори, ако гелът не се използва редовно или приложението се прекрати прекалено рано.
Почистете и подсушете инфектираното място и кожата около него, след което си измийте ръцете;
Отвийте капачката и с нейна помощ продупчете отвора на тубата при първоначалната употреба;
Внимателно изстискайте от тубата количество, достатъчно за нанасяне на тънък слой ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ върху засегнатото място и кожата около него;
Нежно разтрийте;
Затворете тубата с капачката;
Измийте си ръцете, след като сте докосвали инфектираната кожа, за да не разпространите инфекцията върху себе си или върху другите.
Ако третирате инфекцията в зони, където кожата се прегъва, можете да слагате марлена превръзка, особено през нощта. В такъв случай използвайте нова, чиста марля всеки път, когато нанасяте гела. При употребата на ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ състоянието на кожата се подобрява след няколко дни. Но пълното възстановяване на засегнатата кожа, след като инфекцията е премахната, се постига за по-дълъг период - до 4 седмици. ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ ще продължи да действа и след като сте провели едноседмичния курс на лечение. Въпреки че след това няма да използвате гела, подобрението трябва да продължи.
Ако не забелязвате подобрение на симптомите в рамките на 2 седмици от началото на лечението, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт. 

Как да подпомогнете лечението
Поддържайте чиста засегнатата зона, като я миете редовно. Подсушете внимателно, без да търкате, като попивате нежно. Постарайте се да не чешете засегнатия участък, въпреки че може да ви сърби, за да не предизвикате допълнително усложнение и да забавите оздравителния процес или да разпространите инфекцията.
Тъй като тези инфекции могат да бъдат предадени и на други хора, използвайте индивидуална кърпа и дрехи, като често ги перете, за да се предпазите от повторно инфектиране. 

Ако случайно сте погълнали ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ
Ако случайно е погълнат ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ, консултирайте се с вашия лекар или фармацевт. 

Ако сте пропуснали да използвате ЛАМИЗИЛ ДЕРМГЕЛ
Ако сте забравили да приложите гела, използвайте го веднага щом се сетите и след това продължете както обикновено. Постарайте се да използвате гела според указанията. Важно е да не се пропускат апликации, за да се намали рискът от възвръщане на инфекцията.

Виж още от Novartis

Информирай се за горещи

промоции до -36%