Количка

0
 
Код:  49476 
тегло  0.030 кг

Neopharm Неолексан при стрес, депресия и безсъние 100мг х30 таблетки

Цена: 19.60лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Neopharm
(37 глас/а)

Хранителни добавка, която притежава 5-хидрокситриптофан, подкрепя нервната система, намалява напрежението, стреса, депресията и безсънието, регулира апетита и спомага за постигането на добро настроение и поведение и качествен сън. Neolexan е подходящ за хора със занижени нива на серотонин, хора, спазващи диети или хора, които се оптиват да откажат цигари, алкохол и други вредни навици. 5-хидрокситриптофанът (5-HTP) представлява аминокиселина, която мозъка превръща в серотонин ("хормон на щастието"). Понижените нива на серотонин в мозъка водят до депресия, главоболие, мускулни болки, неконтролируем глад, затлъстяване, безсъние, апетит към сладко и други. 5-Хидрокситриптофанът повишава нивата на серотонин в мозъка, спомага за поддържането на психоемоционален баланс, намалява усещането за меланхолия, намалява депресията и противодейства при състояния на паника и тревожност. Също така спомага за постигането на здрав, продължителен и качествен сън. 5-Хидрокситриптофанът намалява апетита към сладко и прости въглехидрати, от което постепенно води и до намаляване на телесното тегло. Консултирайте се с лекар преди да приемате продукта в случай, че страдате от чернодробна и/или бъбречна недостатъчност, при язва на стомаха и дванадесетопръстника, при нарушено кръвосъсирване, кърмене и синдром на Даун. Консултирайте се с лекар, преди прием на продукта, ако употребявате други лекарства. В началото на приема при някои пациенти може да се наблюдава леко гадене, което е преходно и се предотвратява най-добре като се започне с ниски дози Neolexan, които се повишават постепенно в случай на нужда. Продуктът не трябва да се приема от бременни жени и деца под 12 години. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Не използвайте след изтичане срока на годност. Не използвайте продукта, ако целостта на опаковката е нарушена. Продуктът е хранителна добавка и следва да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.

 

 


Всяка таблетка от Neolexan 100 mg съдържа 100 mg 5–хидрокситриптофан.
Другите съставки на таблетката сa микрокристална целулоза, царевично нишесте, повидон, магнезиев стеарат и филм.

 

 

 

Началната доза на Neolexan е най-често 3 пъти на ден по 1 таблетка. Обикновенно действието на препарата не настъпва веднага, затова корекция на дозата трябва да се предприеме при недостатъчен ефект след две седмици. Тогава дозата може да се повиши до 3 пъти дневно по 2 таблетки.

При безсъние се препоръчва от 1 до 6 таблетки еднократно 30-45 минути преди лягане. Тъй като някои пациенти могат да изпитат леко гадене когато вземат Neolexan за първи път, се препоръчва да се започне с 1 таблетка преди лягане и дозата да се покачва постепенно при нужда.

Ако Neolexan се приема по време на диета с цел отслабване се препоръчва да се приема по 1 таблетка 20 мин. преди хранене.

Не прекратявайте приема на препарата, след като се почувствате по-добре, без да се консултирате с вашия лекар.

Максималната дневна доза Neolexan не бива да надвишава 900 mg.

Виж още от Neopharm

Информирай се за горещи

промоции до -36%