Количка

0
 
Код:  20529 
тегло  0.060 кг

Ибутоп Гел при болки в ставите и мускулите 50 g

Цена: 7.80лв.
(8.90лв.)

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Naturprodukt
(42 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който се намира под формата на гел, притежава активното вещество ибупрофен. Ibutop се използва за локално приложение при болки, възпаления и отоци в ставите, мускулите и опорно-двигателния апарат, ревматизъм и травми и разтежения. Приложен върху кожата, Ибутоп Гел действа болкоуспокояващо и противовъзпалително. Ибутоп Гел прониква в дълбочина и бързо и ефективно облекчава ставните и мускулните болки и намалява възпалението, подуването и отока. Ибутоп Гел се прилага при: > болезнени дегенеративни ставни заболявания (артрози); > възпалителни ревматични заболявания на опорно-двигателния апарат; > подуване и възпаление на околоставните меки тъкани (сухожилна връзка и ставни капсули), миалгия, лумбаго; > при спортни травми и злополуки, като контузии, навяхвания, разтежения. Винаги прилагайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар. Не използвайте след изтичане срока на годност. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина.

 

 

 

100 гр. гел съдържат:
Активно вещество: Ибупрофен 5 гр.
Помощни вещества: 2-пропанол, 2,2-диметил-4-хидроксиметил-1,3-диоксолан, полоксамер, среноверижнитригли-цериди, ароматни вещества, вода.

 

 

 

 Как да използвате Ибутоп гел?
Дозировка и начин на употреба:
Ибутоп гел се прилага 3-4 пъти дневно. В зависимост от засегнатия участък 4-10 см от гела сенанасят и втриват внимателно в кожата. Това количество отговаря на 2-5 гр. гел (съответно на 100 - 250 гр. ибупрофен). Максималната дневна доза е до 12 гр. гел, отговарящо на 600 гр. ибупрофен.
След нанасяне на гела са необходими няколко минути, за да засъхне гела, преди да бъде облечена дреха.
Проникването на активното вещество през кожата може да бъде усилено чрез йонофореза (една особена форма на електротерапия). Ибутоп гел трябва да се нанесе на катода (отрицателния полюс). Силата на тока трябва да е 0,1-0,5 мА за 5 см2 от площта на електродите и продължителността на третиране около 15 мин.
Продължителност на употреба:
Продължителността на лечение се определя от лекар. В повечето случаи приложението в течение на 1-2 седмици е достатъчно.
Какво трябва да предприемете ако сте приложили по-голямо количество от гела?
В случаи на превишаване на препоръчаната доза, гелът трябва да бъде отстранен и третираният участък да бъде измит с вода. При предозиране лекуващия лекар да бъде информиран. Специфичен антидот при интоксикация с ибупрофен не е известен.
Ако Ви е необходима допълнителна информация моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%