Количка

0
 
Код:  71311 
тегло  0.030 кг

Montavit Калмабен сънотворно - смущения при заспиване и продължителност на съня 50 мг х10 таблетки

Цена: 4.64лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Montavit
(11 глас/а)

Лекарствен продук без лекарско предписание, който притежава активно вещество дифенхидраминов хидрохлорид, представлява  сънотворно и се намира под формата на обвити таблетки. Calmaben се прилага за краткосрочно лечение на трудно заспиване и смущения в протичането на съня. Калмабен осигурява качествен и продължителен сън без среднощни събуждания, който трае през цялата нощ. Калмабен не създава зависимост. Калмабен е предназначен за възрастни и деца над 12 години. Забележка: Не при всички нарушения на съня е необходима употребата на сънотворни. Тези нарушения са често отражение на физически или психични заболявания и може да се повлияят от други мерки или чрез лечение на първичното заболяване. Винаги приемайте продукта, така както е препоръчал Вашият лекар. Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.

 

 

 

Какво съдържа Калмабен
Активното вещество е: дифенхидраминов хидрохлорид. Всяка таблетка съдържа 50 mg дифенхидраминов хидрохлорид.
Другите съставки са: 53,9 mg Захароза, Силициев диоксид, Малтодекстрин, Микрокристална целулоза, Коповидон, Кросповидон, Магнезиев стеарат, Арабска гума, Талк, Метилцелулоза, Калциев карбонат, Повидон, Титанов диоксид (Е171), Глицерол 85%, Восък.

 

 


КАК ДА ПРИЕМАТЕ КАЛМАБЕН
Винаги приемайте Калмабен точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт. 
Обичайната доза за възрастни и деца над 12 години е по 1 таблетка 30 минути преди лягане, с достатъчно количество безалкохолна течност (напр. 1 чаша вода). 
Калмабен таблетки е противопоказан за деца под 12 години. Осигурете си подходящ период за сън от 7-8 часа, за да намалите риска от отрицателен ефект върху реактивната ви способност и по-специално върху способността Ви за шофиране и работа с машини на следващата сутрин. 
Не приемайте повече от 1 таблетка. Продължителността на лечение трябва да бъде възможно най-кратка. В случай на по-упорити смущения на съня, употребата на продукта трябва да се прекрати най-късно след 2 седмици и необходимостта от приложението му трябва да се преразгледа отново. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте приели повече от необходимата доза Калмабен
Ако наблюдавате признаци на предозиране, моля веднага се свържете с лекар или болница. 
Нарушението на съзнанието е признак на предозиране. Другите симптоми, които могат да се появят, са променени състояния на съзнанието, безпокойство, превъзбуда, конвулсии, треска, зачервяване на кожата, изсушаване на лигавиците, разширение на зениците, неправилен сърдечен ритъм и ускорен пулс.

Информация за лекаря: 
Симптоми:
Реакциите при предозиране варират от потискане на ЦНС (седиране, сънливост, понижено кръвно налягане, потискане на дишането) до стимулиране на ЦНС (възбуда, състояние на безпокойство, треперене на ръцете, мускулни спазми, халюцинации), до отравяне със симптоми, подобни на атропиново отравяне (сухота в устата, разширени зеници, учестен сърдечен пулс, нарушен сърдечен ритъм и спиране на кръвообращението и дишането). В редки случаи се описва разпадане на напречно набраздените мускулни влакна след предозиране с дифенхидраминов хидрохлорид. 

Лечебни мерки:
Отравянето се лекува симптоматично чрез поддържащи мерки: вентилиране, интра-венозно прилагане на течности и охлаждане на тялото в случаи на прегряване. Трябва да се изпразни стомашното съдържимо и да се промие стомаха, което действа благоприятно дори и часове след предозирането поради антихолинергичните свойства на дифенхидраминов хидрохлорид. В случай на понижение на кръвното налягане може да се използват вазопресори като норадреналин или фенилефрин, но не и адреналин, тъй като той може да понижи още повече кръвното налягане. Конвулсиите може да се овладеят чрез интравенозно приложение на диазепам. Не трябва да се дават стимуланти! Като антидот при предозиране с дифенхидраминов хидрохлорид може неколкократно да се приложи интравенозно физостигмин (0,02 - 0,06 mg/kg телесно тегло), за да предизвика отслабване на антихолинергичните симптоми. При предозиране на физостигмин се препоръчва атропин.

Ако сте пропуснали да приемете Калмабен:
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако спирате приема на Калмабен:
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте вашия лекар или фармацевт.

Виж още от Montavit

Информирай се за горещи

промоции до -36%