Количка

0
 
Код:  49475 
тегло  1.000 кг

Microlife A3L Comfort Автоматичен апарат за кръвно налягане

Цена: 158.00лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: MICROLIFE
(31 глас/а)

Компактен автоматичен уред за измерване на артериално налягане и пулс на горната част на ръката, който също така отчита аритмия. Microlife A3L Comfort е с MAM технология за тройно измерване, апаратът притежава също PAD технология за точно измерване и при наличие на аритмия. Апаратът на Микролайф е с памет от 99 измервания с дата и час за двама ползватели, има система светофар за цветно представяне на измерените стойности. Microlife A3L Comfort има индикатор за движение на ръката по време на измерване, индикатор за неправилно поставен маншет, предупреждение за изтощени батерии. Апаратът е с голям XL дисплей за по голямо удобство за наблюдение на стойностите. Работи и с презареждащи се батерии. Притежава IMT режим, при който апаратът измерва кръвното в момента на напомпване на маншета за по-бърза и по-комфортна процедура. Универсален конусовиден мек маншет, с размер 22-42 см. Възможност за пренос на данни към PC през USB кабел и софтуер за анализ. Препоръчан от Българска Лига по Хипертония Клинично тестван по протокол ISO Гаранция - 5 години. Трябва да останете в покой 5 минути преди измерване на кръвното налягане.

Измерване на артериалното налягане и пулса; Клинично тестван според протоколите на BHS; PAD технология (диагностициране на аритмия); MAM технология (автоматично тройно измерване); Памет за 200 измервания с дата и час; Голям екран; Перящ се маншет; Оборудван с удобна чантичка; Индикация за изтощаване на батерията; Работи и с презареждащи се батерии; Извод за адаптер към електрическата мрежа; Свързване с PC – прехвърля данни от измерване чрез USB връзка. Препоръчван от лекари; Най-нови световни технологии; Прецизен медицински резултат благодарение на PAD и MAM. Стандартен размер на меншета. Съхранявайте продукта на недостъпно за деца място.

 

 

1. Избягвайте движение, хранене или пушене непосредствено преди измерването.
2. Седнете поне за 5 минути преди измерването и се отпуснете.
3. Винаги измервайте на една и съща ръка (обикновено лявата).
4. Отстранете плътно прилепващи дрехи от ръката над лакътя. За да избегнете притискане, не навивайте ръкавите си - те не пречат на маншета, ако са гладки.
5. Винаги се уверявайте, че използвате правилния размер маншет (размерът на маншета е отбелязан върху него).
Стегнете добре маншета, но не твърде много;
Уверете се, че маншетът е поставен 2 см над лакътя;
Артериалният знак, обозначен на маншета (около 3 см дълга линия) трябва да се постави върху артерията, която минава през вътрешната страна на ръката;
Поддържайте ръката си, за да е отпусната;
Уверете се, че маншетът е разположен на височината на сърцето ви.
6. Натиснете бутона за включване / изключване, за да започнете измерването.
7. Маншетът се напомпва автоматично. Отпуснете се, не мърдайте и не напрягайте мускулите на ръката си, докато не се изведе резултатът от измерването. Дишайте нормално и не говорете.
8. Когато е достигнато нужното налягане, помпането спира и налягането спада постепенно. Ако не е достигнато необходимото налягане, апаратът автоматично вкарва допълнително въздух в маншета.
9. По време на измерването, символът сърце мига на дисплея и се чува еднократен звуков сигнал всеки път, когато е доловена сърдечна пулсация.
10. Резултатът, обединяващ систолната и диастолната стойност на кръвното налягане и пулса се извежда на дисплея и се чува по-дълъг звуков сигнал. Проверете също и обясненията за допълнително извеждане на дисплея в тази брошура.
11. Когато измерването е приключило свалете маншета. 
12. Въведете резултата в приложената книжка за кръвно налягане и изключете апарата. (Мониторът се изключва автоматично след прибл. 3 мин).

Информирай се за горещи

промоции до -36%