Количка

0
 
Код:  700153197625 
тегло  0.200 кг
Производител: Me Luna GmbH 
Страна на произход: Германия

Me Luna Менструална чашка с накрайник топче S

Цена: 31.20лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Me Luna
(4 глас/а)

Me Luna Menstrual Cup / Ми Луна Менструална чашка с накрайник топче S

Предназначение:

Менстуална чашка.

Характеристики:

Менструалната чашка е здравословна, санитарна и спестяваща средства алтернатива на другите санитарни материали като дамски превръзки и тампони. Подходяща за употреба както през деня, така и през нощта. Тя не абсурбира менструланта кръв, а я събира. Задържа повече течности от всеки друг хигиенен продукт. Менструалната чашка прилепва към стените на влагалището и чрез формирания вакуум постига уплутнение на вътрешната среда. 

Изработена е от висококачествен, антиалергенен термопластичен еластомер. Лесна за почистване. Не ограничава всекидневните Ви движения. Може да се използва още от първото менструално течение и е подходяща за дългосрочна употреба.

Всяка менструална чашка се доставя със своя собствена микрофибърна чантичка за съхранение и ръководство за употреба.

Размер S е сред най-малките менструални чашки. Подходящ е за жени със слаба менструация, които не са раждали вагинално и имат добър мускулен тонус. Капацитета на чашката е 23 ml, висока 45 mm, широка (разгъната) 38 mm.

 

Начин на употреба:

Преди да използвате за първи път на Вашата менструална чашка, моля дезинфекцирайте чашката. Винаги измивайте добре ръцете си преди поставянето и изваждането й. 

Преди поставяне, прегънете менструалната чашка по най-удобния за Вас начин. Задръжте прегънатата чашка и поставете с прегънатата част напред. Може да я поставите докато седите на тоалетната, в изправено или в наведено положение. Ако изпитвате затруднение с поставянето, препоръчваме употреба на лубрикант на водна основа. 

Може да проверите дали е правилно поставена чрез леко завъртане на менструалната чашка или ако проследите ръба на чашката с пръст след поставянето. 

Изпразвайте, почиствайте и поставяйте наново 3-4 пъти дневно, според обема на менструалното Ви течение, но най-малко на всеки 8 часа.

За да отстраните менструалната чашка, отпуснете долната част на корема и вагиналните мускули. Извадете чашката, като леко я натиснете, за да освободите всмукването, което задържа чашката на място. Може да използвате леко вътреливо движение. Обхванете с пръсти основата на чашката при издърпване и отстраняване. След отстраняване, изпразнете чашката и я почистете.

Инструкции за почистване:

Почиствайте с щадящ сапун или препарат и вода. Насапунисайте чашката за около 1 минута. Изплакнете обилно с чиста течаща вода. Използвайте малка четка за почистване на въздушни джобове в чашката. Може да преварявате с малко оцетна или подсолена вода от време на време. Това предотвратява наличието на петна и утайки. Подсушета чашката напълно преди да я приберете за съхранение. Не я съхранявайте в плътно затворен контейнер, за да не предизвика неприятни миризми. За целта използвайте нейната чантичка за съхранение.

Необходимо е да се дезинфекцира всеки път преди употреба и след края на месечния цикъл. Потопете я напълно във вряща вода (100 градуса) за 3-5 минути. Не трябва да докосва дъното на съда, в който я потапяте, тъй като ще се разтопи. Не оставяйте без надзор! 

Специални указания:

За външна употреба. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Производител:

Me Luna GmbH 

Страна на произход:

Германия

Информирай се за горещи

промоции до -36%