Количка

0
 
Код:  32070 
тегло  0.030 кг

Линекс Гастро за нормална чревна флора х16 капсули

Цена: 11.60лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Sandoz
(19 глас/а)

Хранителна добавка, която притежава пробиотичен комплекс от живи лиофилизирани млечнокисели бактерии. Спомага за правилното храносмилане, подобряват функцията на стомашно-чревния тракт и предпазват от появата на инфекции и неприятни чревни симптоми. Сущо така допринася за висок имунитет. Всяка капсула от хранителната добавка Linex Gastro съдържа млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus (LA-5) и Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BB-12)), които допринасят за: синтез на вещества с антибактериална активност - защитна функция; произвеждат ензими: хидролизират целулоза, белтъци, мазнини, скорбяла, деконюгират жлъчните киселини; синтез на витамини от групата В, С, К, аминокислини, органични киселини и др.
Млечнокиселите бактерии LA-5 и ВВ-12 инхибират растежа на патогенни бактерии като: намаляват рН в червата (резултат от способността на LA-5 да синтезират млечна киселина и ВВ-12 да синтезират оцетна и янтарна киселина, освен млечната киселина);  изработват метаболити, които имат токсично действие към патогенните бактерии (образуване H2O2); образуват противомикробни вещества, бактериоцини (LA-5 секретира ацидоцин, бактериоцин с широк спектър на действие, който пречи на растежа на бактерии и гъби); конкуренция с патогенните бактерии за хранителни вещества; взаимодействие с рецепторите на адхезия, предотвратява този начин колонизацията от други, потенциално патогенни микроорганизми.
Показания:   Дисбактериоза на червата - Дисбактериозата на червата се проявява със следните симптоми: диария, диспепсия (нарушение на храносмилането), запек, метеоризъм (надуване на корема), гадене, оригване, повръщанеболки в стомаха. Продуктът е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.

 

 


Капсули непрозрачни, тяло с бял цвят, капачка с жълт цвят; прах Пробио-тек АБ Бленд 64 60 мг, в т.ч. Lactobacillus acidophilus (LA-5) 13.8 мг Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BB-12) 4.2 мг Помощни вещества: Бенео Синерджи 1 - 171.5 мг (прахът съдържа 90-94% инулин и 6-10% олигофруктоза), магнезиев стеарат - 3.5 мг.

 

 


Капсулите Линекс Гастро се приемат по време или след ядене, с малко количество течност.
Възрастни и деца над 12 год: по 1 капсула 1-3 пъти на ден.
Деца от 2 до 12 год: по 1 капсула 1-2 пъти дневно.
Новородени и деца до 2 год: по 1 капсула 1 път дневно.
Диария при деца под 6 год е необходимо лекарско наблюдение.
При назначаване на Линекс Гастро на деца и пациенти, които не могат да гълтат цяла капсула, тя може да се отвори, съдържанието да се изсипе в лъжица и да се смеси с малко количество течност.
Продължителността на приема зависи от причините за развитие на дисбактериозата и индивидуалните особенности на организма.
Препарата Линекс Гастро може да се примат до изчезване на симптомите на  дисбактериозата.
Не трябва да се превишават препоръчваните дневни дози от препарата.

Информирай се за горещи

промоции до -36%