Количка

0
 
Всичко от: Sandoz
Код:  32070 
тегло  0.030 кг

Линекс Гастро за нормална чревна флора х16 капсули - Sandoz

(15 глас/а)
Цена: 9.90лв.
(11.40лв.)

Брой:

+ -
Добави в
Уведомяване по Е-майл

Хранителна добавка, която притежава пробиотичен комплекс от живи лиофилизирани млечнокисели бактерии. Спомага за правилното храносмилане, подобряват функцията на стомашно-чревния тракт и предпазват от появата на инфекции и неприятни чревни симптоми. Сущо така допринася за висок имунитет. Всяка капсула от хранителната добавка Linex Gastro съдържа млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus (LA-5) и Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BB-12)), които допринасят за: синтез на вещества с антибактериална активност - защитна функция; произвеждат ензими: хидролизират целулоза, белтъци, мазнини, скорбяла, деконюгират жлъчните киселини; синтез на витамини от групата В, С, К, аминокислини, органични киселини и др.
Млечнокиселите бактерии LA-5 и ВВ-12 инхибират растежа на патогенни бактерии като: намаляват рН в червата (резултат от способността на LA-5 да синтезират млечна киселина и ВВ-12 да синтезират оцетна и янтарна киселина, освен млечната киселина);  изработват метаболити, които имат токсично действие към патогенните бактерии (образуване H2O2); образуват противомикробни вещества, бактериоцини (LA-5 секретира ацидоцин, бактериоцин с широк спектър на действие, който пречи на растежа на бактерии и гъби); конкуренция с патогенните бактерии за хранителни вещества; взаимодействие с рецепторите на адхезия, предотвратява този начин колонизацията от други, потенциално патогенни микроорганизми.
Показания:   Дисбактериоза на червата - Дисбактериозата на червата се проявява със следните симптоми: диария, диспепсия (нарушение на храносмилането), запек, метеоризъм (надуване на корема), гадене, оригване, повръщанеболки в стомаха. Продуктът е хранителна добавка и не може да замести разнообразното хранене. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина.

 

 


Капсули непрозрачни, тяло с бял цвят, капачка с жълт цвят; прах Пробио-тек АБ Бленд 64 60 мг, в т.ч. Lactobacillus acidophilus (LA-5) 13.8 мг Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BB-12) 4.2 мг Помощни вещества: Бенео Синерджи 1 - 171.5 мг (прахът съдържа 90-94% инулин и 6-10% олигофруктоза), магнезиев стеарат - 3.5 мг.

 

 


Капсулите Линекс Гастро се приемат по време или след ядене, с малко количество течност.
Възрастни и деца над 12 год: по 1 капсула 1-3 пъти на ден.
Деца от 2 до 12 год: по 1 капсула 1-2 пъти дневно.
Новородени и деца до 2 год: по 1 капсула 1 път дневно.
Диария при деца под 6 год е необходимо лекарско наблюдение.
При назначаване на Линекс Гастро на деца и пациенти, които не могат да гълтат цяла капсула, тя може да се отвори, съдържанието да се изсипе в лъжица и да се смеси с малко количество течност.
Продължителността на приема зависи от причините за развитие на дисбактериозата и индивидуалните особенности на организма.
Препарата Линекс Гастро може да се примат до изчезване на симптомите на  дисбактериозата.
Не трябва да се превишават препоръчваните дневни дози от препарата.