Количка

0
 
Код:  40973 
тегло  0.050 кг

Назик назален спрей за деца 5% / 0,05% 10ml

Цена: 6.90лв.
(7.90лв.)

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: KLOSTERFRAU
(14 глас/а)

Лекарствено средство без лекарско предписание във вид на спрей за приложение в носа при деца, което предизвиква отбъбване на лигавицата при хрема, също така подпомага заздравяването на нараняванията по назалната лигавица и съседните кожни участъци, облекчава вазомоторен ринит и за лечение на нарушеното дишане през носа след назална хирургия. Ксилометазолин има съдосвиващо действие, като по този начин предизвиква отбъбване на лигавицата в носа. Декспантенол е производно на пантотеновата киселина; витамин, който способства за зарастване на наранената лигавица и притежава мукопротективно (предпазващо лигавиците) действие. Физиологичната роля на въздухопроводните пътища в носа е да затоплят, овлажняват и филтрират вдишвания въздух, като по този начин предпазват бронхиалното дърво от охлаждане и изсушаване. Поради тези функции, носните пътища са покрити с добре кръвоснабдена лигавица. Различни фактори (напр. хрема или хирургични интервенции) могат да увредят назалната лигавица. Подобни стимули предизвикват набъбване на лигавицата на носа, нарушено дишане през носа и усещане за „запушване" на носа. С оглед облекчаване на възпалителното набъбване на носната лигавица, предизвикано от хрема или хирургична интервенция, Назик назален спрей се прилага локално върху назалната лигавица, осигурявайки директно въздействие от страна на активните вещества ксилометазолин хидрохлорид и декспантенол. Nasic Kids не трябва да се използва по-дълго от 7 дни, освен ако не е предписано друго от лекар или стоматолог. Не е подходящ за употреба при деца на възраст под 2 години. Назик не трябва да се изполва по време на бременност поради отсъствието на достатъчно данни за приложението на ксилометазолин хидрохлорид при бременни жени. Назик Кидс не трябва да се използва от кърмещи жени, тъй като не е известно дали ксилометазолин хидрохлорид преминава в майчиното мляко. Продуктът не трябва да се използва при свръхчувствителност към някоя от съставките. Използвайте преди изтичане на срока за годност. Не превишавайте препоръчителната дозировка за дневен прием. Дръжте на място, далеч от достъпа на деца! Да не се съхранява при температура над 25 С.

Активните вещества са: ксилометазолин хидрохпорид и декспантенол. В 10 мл разтвор се съдържат 5 мг ксилометазолин хидрохпорид и 500 мг декспантенол.
Всяко впръскване от 0,1 мл (еквивалентно на 0,10 гр) от разтвора съдържа 0,05 мг ксилометазолин хидрохлорид и 5,0 мг декспантенол.
Другите съставки са: бензалкониев хлорид 0,02 мг/0,1 мл, калиев дихидрогенфосфат, динатриев фосфат додекахидрат (Рh. Еur), пречистена вода.

Ако не е изписано друго от лекар, при деца на възраст между 2 и 6 години се прилага по 1 впръскване във всяка ноздра, до 3 пъти на ден. Приложението зависи от индивидуалната чувствителност и терапевтичния ефект. Винаги прочитайте листовката преди употреба!

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%