Количка

0
 
Код:  47871 
тегло  0.040 кг

Олинт Хидра Спрей за нос с хиалуронова киселина 0.1% 10 ml

Цена: 8.90лв.
(9.90лв.)

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Johnson & Johnson
(29 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание във вид на спрей за нос подходящ за възрастни и деца в училищна възраст, който се прилага при остра хрема, пристъпи на обилна носна секреция (вазомоторен ринит), алергична хрема (алергичен ринит). Olynth Hydra 0.1% спрей за нос принадлежи към група лекарства, наречени симпатикомиметици. Той има съдосвиващ ефект и с това намалява отока на лигавицата и води до подобрено оттичане на секрета. Също така спреят за нос Olynth улеснява оттока на секрецията в случаи на параназален синузит и при катар на тубалната част на средно ухо при простуда. Олинт е с активна съставка Ксилометазолин. Ксилометазолин е симпатикомиметично лекарствено вещество с вазоконстриктивен ефект и с това намалява отока на лигавицата. Освен това Олинт Хидра съдържа и хиалуронова киселина, която овлажнява и предпазва носната лигавица. Облекчава носното дишане, като намалява отока на лигавицата и подобрява оттичането на секрета. Началото на действието обикновено настъпва в рамките на 5-10 минути. Не превишавайте препоръчителната дозировка за дневен прием. Използвайте преди изтичане на срока за годност! Дръжте на място, далеч от достъпа на деца! Да не се съхранява при температура над 25 С.

Активното вещество е ксилометазолин.
Другите съставки са: натриев хиалуронат, сорбитол (Е420), глицерол (Е422), натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев фосфат дихидрат, натриев хлорид, вода за инжекции.

Ако не е предписано друго, за възрастни и деца в училищна възраст се прилагат при нужда по 1 впръскване на Олинт Хидра 0,1 % спрей за нос във всяка ноздра до 3 пъти дневно. Дозировката зависи от индивидуалната чувствителност на пациента и от клиничния ефект. 
Олинт Хидра 0,1% спрей за нос не трябва да се прилага повече от 5 до 7 дни, освен ако не е предписано друго от лекар.
Употребата при хроничен ринит трябва да се извършва само под лекарско наблюдение, поради опасността от атрофия (увреждане) на носната лигавица.

Ако сте приели повече от необходимата доза или случайно сте погълнали Олинт Хидра 0,1% спрей за нос, незабавно се свържете с Вашия лекар или фармацевт. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%