Количка

0
 
Код:  641 
тегло  0.020 кг

Имодиум при диария 2 mg x6 капсули - Johnson & Johnson

Цена: 5.46лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Johnson & Johnson
(36 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който се препоръчва при диария. Продукта намалява честотата на дефекациите и втвърдява изпражненията. Може да се използва при внезапно настъпила (остра) диария или при продължаваща дълго време (хронична) диария. Също така, може да се използва в случай, че сте с диария след оперативно отстраняване на част от червата. Да не се използва след изтичане срока на годност. Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Активно вещество: лоперамидов хидрохлорид. 
Другите съставки са:
лактоза;
царевично нишесте;
талк;
магнезиев стеарат.
Самата капсула е направена от:
титанов диоксид;
жълт железен окис;
индиготин;
желатин;
еритрозин.

 

Възрастни и деца над 6-годишна възраст: 
Остра диария: началната доза е 2 капсули (4 mg) при възрастни и 1 капсула (2 mg) при деца; лечението продължава с приемането на 1 капсула (2 mg) след всяко разводнено изпражнение. 
Хронична диария: началната доза е 2 капсули (4 mg) дневно при възрастни и 1 капсула (2 mg) дневно при деца; тази начална доза може да бъде променена с цел постигане на 1-2 оформени изпражнения на ден, което обикновено се постига с поддържаща доза 1-6 (2-12 mg) капсули дневно. Максималната доза при остра и хронична диария е 8 капсули (16 mg) дневно при възрастни; при деца дозата трябва да бъде спрямо телесното тегло (3 капсули/20 kg), но не трябва да превишава дозата от 8 капсули на ден.

Внимание: не приемайте повече от 8 капсули за 24 часа!

Имодиум не трябва да се прилага при деца от 2 до 6 години без лекарско предписание и наблюдение.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%