Количка

0
 
Код:  27770 
тегло  0.100 кг
Производител: Haya Labs
Страна на произход: САЩ
Опаковка: х100
Лекарствена форма: капсули
Категория: кости и стави
Активни съставки: витамин D

Haya Labs Витамин D3 1000 IU х100 капсули

Цена: 20.00лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: HAYA Labs
(25 глас/а)

Haya Labs Vitamin D3 1000 IU / Хая Лабс Витамин D3 1000 IU е хранителна добавка под формата на гел-капсули. Всяка капсула съдържа 1000 IU витамин D3.


Витамин D се отнася към групата на мастно-разтворимите витамини. Той се изолира под няколко метаболитни форми, но тези с най-важно значение за хората са Витамин D2 (ергокалциферол) и Витамин D3 (холекалциферол). Всъщност самият витамин се счита за прехормон, активирането на който се осъществява по няколко биохимични пътя в черния дроб и бъбреците. Витамин D стимулира калциевата абсорбция в тънките черва и повишава калциевата реабсорбция през бъбреците.


Витамин D3 се синтезира в кожата под действие на UVB лъчите. Под тяхно въздействие се образува холекалциферол, който се произвежда в най-дълбоките слоеве на епидермиса на кожата. Витамин D3 подпомага усвояването на калция и фосфора и поддържането на костите в добро състояние. Поради важната си роля в усвояването на калция, спомага и за поддържане на зъбите здрави. 


Витамин D3 насърчава поддържането на нормален хормонален баланс и регулира хормоните на стреса. Съвременните проучвания сочат, че оптималните нива на витамин D в тялото облекчават симптомите при сезонно афективно разстройство, депресия и тревожност.


Специални указания:

Хранителна добавка. Не е заместител на разнообразното хранене. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Състав в 1 капсула: Витамин D3 - 1000 IU.

Приема се по 1 капсула дневно, препоръчително по време на хранене.

Информирай се за горещи

промоции до -36%