Количка

0
 
Код:  56211 
тегло  0.015 кг

Fortex Отирелакс Капки за уши при отит 15 ml - Fortex

Цена: 7.75лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Fortex
(16 глас/а)

Капки за уши, които атакуват  локално болката при вирусно възпаление на ухото, остро неперфорирало възпаление на средното ухо и баротравма, получена от гмуркане или пътуване със самолет. Отитът е инфекция на средното ухо и най-често се среща при болни деца. Съпровожда се от болка в ушите, заглъхналост, липса на апетит и температура. Самото възпаление представлява натрупване на течност в средното ухо. Образуването на гной в ухото може да увеличи болката и временно да предизвика загуба на слуха. Преди да започнете лечение с Otirelax Ear drops: > Преди лечението с Отирелакс като профилактична мярка, помолете Вашия лекар да провери дали тъпанчето Ви е цяло. > Необходимо е внимание при прилагане на продукта на пациенти с променена чернодробна функция, епилепсия, ритъмни и проводни нарушения на сърцето, миастения или състояние на шок. > Преди изпозлване от бременни или кърмещи е необходима консултация с лекар. > Уведомете Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства (вкл. капки за уши), включително и такива, отпускани без рецепта. Не използвайте това лекарство за повече от 10 (десет) дни и не превишавайте препоръчителната дневна доза. Не използвайте Отирелакс, ако имате перфорирана тъпанчева мембрана, това лекарство може да предизвика нежелани ефекти в средното ухо. Избягвайте контакт с очите и не поглъщайте. Срок на годност след първо отваряне - 28 дни. Не използвайте след крайния срок на годност. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина. 

 


 

Активни вещества: феназон 4g/100 g и лидокаинов хидрохлорид 1g/100 g капки за уши, разтвор.

Помощни вещества: натриев тиосулфат, етанол  96%, пречистена вода, натриев хидроксид за корекция на рН (като 1 моларен разтвор) и глицерол.

 

 

 

Обичайната доза е 4 капки в болното ухо, 2 до 3 пъти дневно.
За да се избегне неприятния контакт на студения разтвор с ухото, преди употреба бутилката може да се затопли, като се задържи между ръцете за няколко минути.
Максималната продължителност на лечението е 10 дни.

Ако използвате Отирелакс едновременно с други капки за уши, осигурете интервал от 30 минути между прилагането им.
Не приемайте други лекарства преди консултация с лекар.

Легнете на една страна или наклонете болното ухо нагоре. Издърпайте ушната мида нагоре и назад  при възрастни или надолу и назад при децата, за да осигурите попадането на капките в ухото. Поставете капките в ухото. Задръжте главата си в наклонено положение за около 5 минути.
Друг начин за употреба: Поставете мек памучен тампон, напоен с лекарството, в ухото за 5-10 минути, ако така е указано, за да се предотврати изтичането на лекарството от ухото.

Не изплаквайте апликатора-капкомер, а го почистете с малко стерилен памук.
Затворете добре бутилката след всяко прилагане на лекарството.
Ако забравите да използвате Отирелакс капки за уши, направете го веднага след като се сетите. 

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
Лечението с това лекарство може да бъде спряно по всяко време.

За да предотвратите замърсяване, избягвайте да докосвате с върха на апликатора ухото или други повърхности.

Информирай се за горещи

промоции до -36%