Количка

0
 
Код:  22283 
тегло  0.150 кг

Есприко за хиперактивни деца x60 капсули

Цена: 32.90лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Engelhard Arzneimittel
(71 глас/а)

Хранителна добавка във вид на дъвчащи капсули специално разработена за буйни деца, която подпомага концентрацията и способността за балансирано и уравновесено поведение. Esprico е подходяща за деца над 5 годишна възраст и е с приятен портокалов вкус. Подпомага нормалната функция на мозъка. Включените в състава Омега 3, Омега 6, магнезий и цинк допринасят за поддържане на оптимална концентрацията и способстват за балансирано и уравновесено поведение при децата. ЕСПРИКО оказва благоприятен ефект и спомага за поддържане на специфичните хранителни потребности на буйни деца. Въз основа на техните нужди, съставът на Есприко е допълнен с елементите цинк и магнезий. Продуктът помага за поддържане на еластичността и подвижността на ставите, здравето на кожата и нормалната функция на сърдечно съдовата система. Дъвчащите капсули съдържат рибено масло (с много висока чистота, добито от дълбокоморски риби) с висока концентрация на Омега-3 и Омега 6 мастни киселини, магнезий и цинк. Подпомага нормалната функция на мозъка. Включените в състава Омега 3, Омега 6, магнезий и цинк допринасят за поддържане на оптимална концентрацията и способстват за балансирано и уравновесено поведение при децата. Почти всички деца с диагноза "Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието" (СХДВ) се справят в училище под действителните си възможности, установени чрез теста им за интелигентност. По-слабите резултати са следствие на невнимателно, неспокойно и импулсивно поведение в класната стая. Трудно поддържат мотивацията си, когато е нужно продължително учене. Стратегиите на децата са спорадични и неефективни. Обикновено имат трудност с фината моторика, например при рисуване на лабиринт. Влиянието на Омега -3 в детските години е уникално. Те се включват в обменните процеси, балансират кръвоснабдяването на главния мозък, подкрепят метаболитните процеси в него, вдигат мозъчната активност, способността за умствено развитие на детето и интелектуалните му възможности Омега-6 служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система Синергизъм Омега - 3 и Омега - 6. От изключително значение за повлияването на хиперактивността при деца е Омега-3 и Омега-6 да бъдат в правилно съотношение както и да бъдат в комбинация с микроелементите цинк и магнезий. Точно това съотношение е спазено в специално разработения продукт за хиперактивни деца Есприко.  Не превишавайте препоръчителната дозировка за дневен прием. Продуктът представлява хранителна добавка и не следва да се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Дръжте на място, далеч от достъпа на деца! Да не се съхранява при температура над 25 С.

Състав (в 100 g):
33.6% рибено масло с високо съдържание на Омега-3 (33,6 g), ксилитол, овлажнители: глицерин, магнезиев цитрат (12,4 g), желатин, модифицирано нишесте, растително масло, средноверижни триглицериди (2,3 g), 2.3% масло от вечерна иглика (2,3 g), портокалов аромат, емулгатори: сол, лецитин, цинков глюконат (0,4 g), подкислител: лимонена киселина, оцветител: железен оксид и титаниев оксид, подсладител: ацесулфам К.

Есприко не съдържа: изкуствени овкусители (глутамати), емолиенти (фталати), глутен, лактоза (млечна захар) и консерванти.

Препоръчителната дозировка за деца от 5 години е 4 капсули дневно, разделени в два приема - 2 сутрин и 2 вечер.
Приемат се по време на или след храна.
Капсулите могат да се дъвчат или да се поглъщат цели с малко количество течност. Ако е необходимо, съдържанието на капсулата може да бъде прехвърлено в лъжица или да се разбърка с храната.

Предупреждения:
Есприко не трябва да бъде приеман при алергия към рибено масло или вечерна иглика, или към някоя от останалите съставки.
Прекомерната употреба може да доведе до слабителен ефект.
Есприко е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на пълноценното и разнообразно хранене. Да не се превишава препоръчителната доза.

Съхранение:
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Мастните киселини са много чувствителни към светлина и топлина, затова капсулите винаги трябва да се съхраняват в оригиналната опаковка на сухо и хладно място далеч от пряка слънчева светлина.

Информирай се за горещи

промоции до -36%