Количка

0
 
Код:  67259 
тегло  0.070 кг

Проспан х 20 таблетки за смучене

Цена: 10.70лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Engelhard Arzneimittel
(10 глас/а)

Разстителен лекарствен продукт без лекарско предписание във вид на таблетки за смучене, който се прилага при симптоматично лечение на хронични бронхиални заболявания и остри възпаления на дихателните пътища, придружени с кашлица. Prospan съдържа сух екстракт от листа на бръшлян. Проспан е изключително ефективен при кашлица, защото помага за втечняването на бронхиалния секрет и за по-лесното отхрачване. Едновременно с това кашлицата намалява. Проспан се справя със симптомите на бронхита - силна продукция на гъст секрет, кашлица и задух. Да се използва преди изтичане срока на годност. Препоръчва се да се съхранява на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Далеч от пряка слънчева светлина.

Активното вещество е: сух екстракт от листа на бръшлян. 1 таблетка за смучене съдържа 26 mg сух екстракт от листа на бръшлян (Hedera helix folium extractum siccum) (5-7.5): 1). Разтворител, използван за екстракцията: етанол 30% об./об.
Другите съставки са: Течен малтитол, течен сорбитол 70% (некристализиращ), акация, лимонена киселина, калиев ацесулфам, средноверижни триглицериди, аромат на портокал, ментолов аромат, пречистена вода.
1 таблетка за смучене съдържа 0,53 g малтитол и 0,53 g сорбитол, еквивалентен на приблизително 0,09 хлебни единици.
1 таблетка за смучене съдържа 2,6 kcal=10,6 kJ.

Приема се след хранене, перорално. Не трябва да се приемат в легнало положение. Добре е лечението да продължи около седмица. 

  • За възрастни и деца над 12 години: По една 1 таблетка 4 пъти на ден. Дневната доза съответства на 104мг. сух екстракт от листата на бръшлян.
  • За деца от 6 до 12 години: По 1 таблетка 2 пъти на ден. Дневната доза съответсва на 52мг. сух екстракт от листата на бръшлян. 

При превишаване на дневната доза: Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Приемането на значително високи количества (3 пъти дневната доза) може да предизвика гадене, повръщане и диария. В този случай е необходимо да се консултирате с Вашия лекар.

При пропускане на прием: Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете приема на лекарството според предписанието на Вашия лекар или указанията в тази листовка.

Информирай се за горещи

промоции до -36%