Количка

0
 
Код:  57695 
тегло  0.040 кг

Ecopharm Парацетамол 500 мг x20 таблетки

Цена: 1.30лв.
(1.50лв.)

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Ecopharm
(18 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който съдържа парацетамол. Ecopharm Paracetamol е подходящ за лечение на главоболие, менструални болки, мигрена, невралгия, зъбобол, ревматични и мускулни болки. Продуктът се използва също при повишена телесна температура вследствие на грип и простудни заболявания. Парацетамол принадлежи към група лекарства наречени аналгетици. Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате: метоклопрамид, домперидон (за повлияване на гадене и повръщане); антикоагуланти (използвани за разреждане на кръвта) напр. варфарин; холестирамин (за лечение на висок холестерол); други обезболяващи средства. Да не се дава на деца под 6 годишна възраст. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се приема заедно с други парацетамол-съдържащи лекарства. Препоръчително е да не се приема повече от 5 дни при възрастни и 3 дни при деца без проведена лекарска консултация. При бременност, кърмене и фертилитет се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на този лекарствен продукт.

Парацетамол

Препоръчителната доза е:
За възрастни и деца над 12 години:
1-2 таблетки 3-4 пъти дневно през интервал от 4 до 6 часа. Да не се приемат повече от 6 таблетки дневно.

Употреба при деца и юноши
Деца от 6-12 години:
При деца определянето на дозата става на базата на телесното тегло. Препоръчваната доза е 60 mg/kg дневно, приемана на 4-6 часа, т.е. 15 mg/kg на всеки 6 часа или 10 mg/kg на всеки 4 часа.
За деца с телесно тегло между 21 и 25 kg се прилага 1/2 таблетка през 4 часа. Да не се приемат повече от 3 таблетки дневно.
За деца с телесно тегло между 26 и 40 kg се прилага 1 таблетка през 6 часа. Да не се приемат повече от 4 таблетки дневно.

 

Виж още от Ecopharm

Информирай се за горещи

промоции до -36%