Количка

0
 
Код:  35742 
тегло  0.070 кг

Кетозал Лечебен шампоан против пърхот 2% 60 ml

Цена: 8.50лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Chemax Pharma
(30 глас/а)

Лекарствен продукт без лекарско предписание, който се използва за лечение и профилактика на инфекции, причинени от гъбичката Malassezia furfur, като пърхот, себорейни дерматити и pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей). Съхранявайте на сухо, прохладно и недостъпно за деца място. Да не се използва след изтичане срока на годност.

В 100.0 g лечебен шампоан: се съдържат 2 g кетоконазол (ketoconazole). 
В състава са включени и следните помощни вещества: натриев лаурил-етокси сулфат, динатриев лаурет сулфосукцинат, моноетаноламид на кокосовата киселина, хидролизиран колаген, натриев едетат, натриев хлорид, багрило Е 124, аромати, пречистена вода.

 

Обичайната доза е:
При pityriasis versicolor (питириазис верзиколор, разноцветен лишей) шампоанът се нанася 1 път дневно върху засегнатите участъци на кожата и след 3-5 мин се измива. 
Курсът на лечение е 5 дни. Профилактичен курс се провежда в началото на лятото - 1 път дневно в продължение на 3 дни.

При пърхот и себореен дерматит се прилага 2 пъти седмично в продължение на 2-4 седмици. Шампоанът се нанася на влажна коса, втрива се, за да достигне кожата и престоява 3-5 мин, след което се измива с вода. За профилактика се прилага 1 път седмично или 1 път на 2 седмици.

Не се препоръчва употребата на КЕТОЗАЛ, лечебен шампоан при деца под 12 години, поради липсата на данни за безопасността и ефикасността на продукта при тази група пациенти.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%