Количка

0
 
Код:  bronho-600 
тегло  0.050 кг
Производител: Фортекс Нутрасютикълс
Страна на произход: България
Опаковка: х10
Лекарствена форма: сашета

Бронхосолван 600 mg х10 сашета

Цена: 12.00лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Fortex
(5 глас/а)

Бронхосолван 600 mg прах за перорален разтвор в саше

Bronhosolvan 600 mg powder for oral solution in sachet

Ацетилцистеин / Acetylcysteine

Предназначение:

Бронхосолван се прилага при заболявания на дихателната система, свързани с повишено образуване и затруднено отделяне на бронхиален секрет, като остър и хроничен бронхит (възпаление на бронхите), бронхиектазии (трайно разширение на бронхите), хронична обструктивна белодробна болест (продължително заболяване на белия дроб, протичащо с кашлица, отделяне на голямо количество храчки и затруднено дишане), муковисцидоза (вродено заболяване, придружено с образуване на гъст секрет в белите дробове и други органи).

Активни съставки:

Актовното вещество Aцетилцистеин принадлежи към групата на муколитиците.

Действие:

Бронхосолван втечнява гъстия бронхиален секрет и улеснява отделянето му.

Предупреждения:

Не приемайте Бронхосолван, ако сте алергични към ацетилцистеин или към някоя от останалите съставки на това лекарство.

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да приемете Бронхосолван в случай на:

- промени в кожата. Възникването на тежки кожни реакции, като синдром на Стивънс-Джонсън и синдром на Лайeл, се съобщава много рядко във връзка с употребата на ацетилцистеин (активното вещество на Бронхосолван). Ако възникнат нови промени по кожата и лигавиците трябва веднага да се потърси медицинска помощ и незабавно да се спре употребата на ацетилцистеин;

- бронхиална астма;

- язви на стомаха или червата (стомашно-чревни язви) в миналото или понастоящем;

- свръхчувствителност към хистамин. Трябва да се избягва лечение с по-голяма продължителност при такива пациенти, тъй като ацетилцистеин повлиява метаболизма на хистамин и може да предизвика симптоми на непоносимост (например главоболие, хрема, сърбеж);

- неспособност за отхрачване. Употребата на ацетилцистеин, особено в началото на лечението, може да доведе до втечняване и повишено образуване на бронхиален секрет. Ако сте затруднени в отхрачването на секрета, Вашият лекар трябва да вземе съответните мерки.

Бронхосолван не трябва да се приема в случай на чернодробна или бъбречна недостатъчност, за да се избегне допълнителен прием на вещества, съдържащи азот.

Деца и юноши

Бронхосолван 600 mg прах за перорален разтвор в саше не трябва да се използва при деца под 14–годишна възраст.

Други лекарства и БРОНХОСОЛВАН

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемате други лекарства. Това се отнася особено за:

- средства за облекчаване на кашлицата (противокашлични средства). Употребата на ацетилцистеин в комбинация със средства за облекчаване на кашлицата може да доведе до опасно натрупване на секрет поради намален кашличен рефлекс. Преди прилагане на такова комбинирано лечение е необходимо внимателно диагностициране. Задължително се консултирайте с Вашия лекар, преди да започнете лечение с тази комбинация;

- антибиотици. За да се избегне повлияване от страна на антибиотиците на ефекта на ацетилцистеин, те трябва да се приемат отделно, с интервал от поне два часа;

- активен въглен. Активният въглен може да намали ефекта на ацетилцистеин;

- нитроглицерин. Едновременното приложение на ацетилцистеин с глицерол тринитрат (нитроглицерин) може да доведе до засилване на съдоразширяващите и кръворазреждащи ефекти на нитроглицерина.

Бронхосолван с храна, напитки и алкохол

Това лекарство трябва да се приема след хранене.

Действието на ацетилцистеин се засилва при прием на по-големи количества течности.

Бременност, кърмене и фертилитет

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна, или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Шофиране и работа с машини

Не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Бронхосолван съдържа:

Манитол (Е 421): Може да има слабо изразено слабително действие;

Натрий: Бронхосолван съдържа по-малко от 1 mmol натрий (23 mg) на саше т.е. може да се каже, че практически не съдържа натрий.

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 14 години: 1 саше 1 път дневно.

Съдържанието на едно саше се разтваря в чаша топла или студена вода и се изпива след хранене.

Нежелани лекарствени реакции:

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Нежеланите реакции се класифицират по системо-органни класове и по честота по следния начин: много чести (≥1/10), чести (≥ 1/100 до < 1/10), нечести (≥ 1/1 000 до < 1/100), редки (≥1/10 000 до <1/1000), много редки (≤ 1/10 000), с неизвестна честота (от наличните данни не може да бъде направена оценка). Възможни са следните нежелани реакции:

Нечести:

алергични реакции (сърбеж и образуване на уртикария), тежко подкожно подуване (ангионевротичен оток) и кожен обрив;ускорен сърдечен ритъм (тахикардия);понижение на кръвното налягане (хипотония);главоболие;шум в ушите (тинитус);стоматит, коремна болка, гадене, повръщане и диария;повишена температура.

Редки:

задух, бронхоспазъм;нарушение на храносмилането (диспепсия).

Много редки:

тежки алергични реакции, които могат да се развият включително до шок;сериозни кожни реакции, например синдром на Стивънс-Джонсън и синдром на Лайел;възникване на кървене (кръвоизлив), отчасти във връзка с реакции на свръхчувствителност.

С неизвестна честота:

оток на лицето (натрупване на вода в лицето).

Състав: 

Активното вещество е ацетилцистеин 600 mg. Помощни вещества са: манитол, натриев цикламат, аромат лимон и колоиден безводен силициев диоксид.

Специални указания:

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Производител:

Фортекс Нутрасютикълс

Страна на произход:

България

Информирай се за горещи

промоции до -36%