Количка

0
 
Код:  38110 
тегло  0.030 кг
Производител: Sanofi
Страна на произход: Франция
Опаковка: 10
Лекарствена форма: капсули

Мукосолван Макс 75 mg х10 капсули

Цена: 9.70лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Sanofi
(25 глас/а)

Mucosolvan / Мукосолван е лекарствен продукт без лекарско предписание, който е предназначен за секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки). 


Мукосолван подпомага мукусната секреция на дихателния тракт, улеснява отхрачването и облекчава кашлицата. 


Не приемайте Мукосолван, ако: 

сте алергични (свръхчувствителни) към амброксолов хидрохлорид или към някоя от останалите съставки на Мукосолван; 

имате редки вродени заболявания, които могат да доведат до несъвместимости с някоя от съставките на това лекарство. 


Обърнете специално внимание при употребата на Мукосолван. Ако имате нарушена бъбречна функция или силно нарушена функция на черния дроб, моля, обърнете се към Вашия лекар, преди да вземете Мукосолван. 


Съществуват много редки съобщения за появата на тежки кожни нарушения, като синдром на Stevens-Johnson (тежко състояние, при което се излющват горните части на кожата) и токсична епидермална некролиза (ТЕН, лекарствена реакция, при която се отделят големи участъци от повърхността на кожата). Може да засегне също очите, устата, гърлото и бронхиалното дърво, които са във връзка с прилагането на муколитик, какъвто е амброксолов хидрохлорид. Ако се появят нови нарушения по кожата или лигавиците трябва незабавно да потърсите съвет от лекар и като предпазна мярка да преустановите употребата на Мукосолван. 


Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. 


Не се препоръчва употребата на Мукосолван по време на бременност, особено през първите три месеца от бременността. Не се препоръчва употребата на Мукосолван при кърмещи жени, тъй като амброксолов хидрохлорид преминава в майчиното мляко. 


Специални указания:

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Активното вещество е: амброксолов хидрохлорид (1 капсула съдържа 75 mg амброксолов хидрохлорид).
Съдържание на капсулата: кросповидон, карнаубски восък, стеарилов алкохол, магнезиев стеарат.
Капсулна обвивка: желатин, пречистена вода, титанов диоксид (Е171), червен железен оксид (Е172), жълт железен оксид (Е172).
Бяло печатарско мастило: шеллак, бутилов алкохол, титанов диоксид [Е171], изопропилов алкохол, пропилен гликол.

 

Винаги приемайте Мукосолван точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза е: Възрастни: една капсула един път дневно.


Капсулите не трябва да се отварят или дъвчат, а се приемат цели и с достатъчно количество течност. Желатиновите капсули освобождават активното вещество при преминаването си през храносмилателната система, така че, ако понякога присъстват в изпражненията, това не е от значение. Мукосолванкапсули с удължено освобождаване не са подходящи за деца. Ако симптомите при остри заболявания на дихателните пътища, не се подобряват при лечението с Мукосолван, трябва да се консултирате с Вашия лекар. Можете да приемате Мукосолван по време на хранене или без храна


Ако сте приели повече от необходимата доза Мукосолван се обърнете за съвет към Вашия лекар или фармацевт. Досега не са съобщени специфични симптоми на предозиране при хора. Наблюдаваните симптоми при съобщения за случайно предозиране или неправилна употреба съответстват на познатитенежелани реакции при употребата на Мукосолван в препоръчителните дози. Ако се появят такива симптоми, може да се наложи симптоматично лечение.


Ако сте пропуснали да приемете една доза, можете да я вземете веднага щом се сетите. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Приемете следващата доза както обичайно.

 

Информирай се за горещи

промоции до -36%