БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Грижа за преуморените от работа очи

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Невъзможно е да си представим света днес без неизменното присъствие на екраните. По цял ден се взираме в компютъра, таблета, телефона, телевизора… В резултат към края на деня усещаме парене, сърбеж и зачервяване на очите, замъглено зрение, сълзене и др. Все по-често се среща и диагнозата „сухо око” (липса на достатъчно овлажняване на очите), поради пренапрежението на окото при постоянните опити за фокусиране на образа.

Как да облекчим очите си?

  • При работа на компютър е важно на всеки 30-40 мин. да се прави пауза за няколко минути, като отклоните погледа си към далечна точка (напр. през прозореца навън).
  • Следете честотата на мигане – ако се взирате в екрана и „забравяте” да мигате, това допълнително влошава състоянието и сухотата на очите.
  • Проверете дали мониторът ви е разположен правилно – трябва да е под нивото на погледа, на разстояние 50-60 см от очите.

Как да се погрижим за здравето на очите?

Консултирайте се с офталмолог дали е нужна корекция за късогледство, далекогледство, астигматизъм и др. Когато не се направи своевременно нужната корекция, се нанасят големи вреди на очите.

Важно е също да се намери решение, което да облекчи оплакванията на преуморените очи, да помогне в дългосрочен план и то без да нанася допълнителни щети.

Ефективен вариант за добра грижа при преумора на очите е Шуслерова сол №3 железен фосфат. В края на работния ден нанасяйте Шуслеров мехлем №3 с много нежно потупкване върху клепачите и в областта около очите. Облекчава усещането за парене, за напрежение и тежест, намалява умората на околоочните мускули, погледът се прояснява.

За подкрепа на очите в дългосрочен план, използвайте и Шуслерови соли №1, №8 и №11, по 3 табл. от всяка сол дневно, приемът продължава 2-3 месеца, при необходимост и по-дълго.

Шуслерова сол №1 калциев флуорид има важна защитна функция за роговицата на окото и за зрителната острота, тъй като се грижи за еластичността на очната леща. Облекчава при зачервяване и болка вследствие преумора на очите.

Шуслерова сол №8 натриев хлорид облекчава оплакванията от смъдящи, парещи очи, от усещане за сухота („пясък” в очите). Регулира водния баланс в организма и се прилага както при засилено сълзене, така и при синдрома „сухо око”.

Шуслерова сол №11 силицея укрепва конюнктивата на окото. При хроничен дефицит на тази сол може да се появят тикове на клепачите. Използвайте я винаги при оплакване от трептене на клепачите, тикове и др.

Шуслеровите соли могат да се съчетаят успешно с всяко друго лечение, без опасност от лекарствено взаимодействие.

 

Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари