БЛОГ ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

д-р Радостина Симеонова: Bio-Curcumin – Природата среща науката

Рейтинг 1Рейтинг 2Рейтинг 3Рейтинг 4Рейтинг  5 (Още няма оценка)
Loading...

Д-р Радостина Симеонова завършва Медицински Университет Пловдив през 2000г. През 2005 г. придобива специалност по Физикална и рехабилитационна медицина, а през 2013г. специалност Трудова медицина и работоспособност. В кабинета си използва различни методи на лечение, част от които: екстензионна терапия, мануална терапия и лазертерапия. В практиката си успешно съчетава традиционните методи на лечение с хомеопатия. Приема пациенти след предварително записване на час в онлайн платформата Superdoc.bg

__

Възпалението лежи в основата на почти всички заболявания, свързани със стареенето. Всъщност хората с възпалителни състояния изпитват ускорено стареене, което засяга всяка тъкан и орган в телата им. Куркуминът, най-активното съединение на куркумата, е един от най-мощните растения в света днес – клинично доказано задейства здравословния естествен отговор на възпалението.

 

Куркуминът блокира възпалението и вредните му ефекти, облекчава възпалителните проблеми като артрит и елиминира ключови елементи на сърдечно-съдовите проблеми, дисбаланса на кръвната захар и други заболявания, които се развиват на основата на хронично възпаление. Предимствата на това растение се знаят от векове, но ползите са били възпрепятствани от лошото му усвояване в тялото. Превъзходният абсорбиращ куркумин в Bio-Curcumin® има до седем пъти по-голяма бионаличност в сравнение със стандартните продукти. „Био” произлиза от “биодостъпен куркумин” и е важна характеристика, която осигурява най-високото възможно ниво на усвояване, което е потвърдено с научни проучвания.

Куркуминът се усвоява трудно в тялото, когато приемате обикновен прах. В рамките на следващите 2 часа той се елиминира от организма без да се усвоява и затова приемането му е неефективно. Много компании се опитват да създадат достатъчно добра абсорбция на куркумин. Смеси от черен пипер, микронизирани и липозомни смеси са на пазара. Мнозина твърдят, че имат „най-добрата“ форма на куркумин, но когато размислим ще видим, че нищо освен проучвания и реални доказателства не трябва да бъде решаващо при избора на продукт.

 

Bio-Curcumin® е 95% екстракт от куркумин с етерично масло от куркума, което е показано в проучвания за подобрено усвояване – над 700% в сравнено със стандартните продукти.
Bio-Curcumin® на Coyne Healthcare UK е най-предпочитаният и силно бионаличен екстракт от куркумин в света, като 63 клинични проучвания потвърждават неговите уникални ползи за здравето и превъзходството му. Тази патентована смес от чист и естествен куркумин (Curcuma longa) и етерично масло от коренище на куркума (Ar-турмерон) осигурява най-високото ниво на орална бионаличност за подпомагане на засиленото усвояване и задържане в организма. Този иновативен продукт не съдържа никакви изкуствени компоненти, за да направи куркумина по-биоактивен. С ефикасността, доказана от обширни научни и клинични проучвания, Bio-Curcumin® осигурява действителните ползи в кръвния поток без отрицателни странични ефекти и с доказан профил на безопасност.

Кога да изберете Bio-Curcumin®?
  • Когато имате хронично възпаление – остеоартрит; ревматоиден артрит; фибромеалгия; псориазис; IBS; болест на Крон; синузит; чернодробни нарушения и др.
  • Когато имате хронична болка и нестероидните противовъзпалителни средства не са помогнали в рамките на една седмица (продължаването на приемането на НСПВС може да повлияе негативно други системи и органи, поради страничните си действия).
  • Когато искате да помогнете на организма сам да се справи с болката и възпалението без да го натоварвате с допълнителни химични вещества.
  • Когато имате нисък имунитет и се налага да преминавате през лечение със „силни” лекарства, които имат много странични ефекти, например химиотерапия.
  • Когато искате естествено да засилите имунитета си по естествен начин за тялото.
  • При автоимунни заболявания, диабет и депресия.

 

Защо да изберете Bio-Curcumin®?
  • Бърз ефект – до 3 дни ще усетите подобрения на усещаниятa за болка.
  • Няма синтетични и химични съставки, които да увеличават усвояването.
  • Не съдържа черен пипер или пиперин, които не е препоръчително да се приемат продължителен период от време и дразнят стомаха.
  • Има над 60 проучвания за ефективността на този патент, което го прави най-проучвания куркумин в света. Медицинските доказателства ви дават сигурност за вас като потребител на хранителна добавка.
  • 100% естествен продукт, но с ефективно високо усвояване – БИОАКТИВНА ФОРМА.

 

  1. Chandran B, Goel A. A randomized, pilot study to assess the efficacy and safety of curcumin in patients with active rheumatoid arthritis. Phytotherapy research. 2012 Nov;26(11):1719-25.
  2. Antony B, Kizhakedath R, Benny M, Kuruvilla Bt. Clinical evaluation of a herbal formulation, Rhulief™, In the Management of Knee Osteoarthritis. Osteoarthritis and Cartilage 2011 Sep 1 (Vol. 19, Pp. S145-S146).
  3. Saadati S, Sadeghi A, Mansour A, Yari Z, Poustchi H, Hedayati M,Hatami B, Hekmatdoost A. Curcumin and inflammation in non-alcoholic fatty liver disease: a randomized, placebo controlled clinical trial. BMC gastroenterology. 2019 Dec;19(1):133.
Свързани продукти

Също може да прочетете за...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари