Количка

0
 
Код:  72528 
тегло  0.030 кг

Банеоцин пудра 10 g

Цена: 11.08лв.

Брой:

+ -
Добави в
Всичко от: Sandoz
(20 глас/а)

Baneocin / Банеоцин е лекарствен продукт без лекарско предписание на фармацевтичната компания Sandoz. Представлява прах под формата на пудра за лечение на повърностни рани и инфекции по кожата. Подходящ е за деца и възрастни. Съдържа комбинация от два антибиотика с антибактериален ефект: бацитрацин и неомицин. Може да се използва при порязване, изгаряне и ожулване на кожата, както и при някои видове херпеси, варицела и екзема.  


Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.


Употреба на други лекарства
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства.

Ако Банеоцин прах за кожа се прилага върху открити рани с голяма площ, активните съставки могат да повишат нефротоксичните ефекти на други лекарства (например цефалоспорини или други аминогликозидни антибиотици).

Ако приемате диуретици като етакринова киселина или фуроземид, те могат да повишат вредните ефекти върху слуха и бъбреците.


Специални указания:

Лекарствен продукт без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява при температура под 25°С. Използвайте преди изтичане на срока на годност.

Активни вещества: бацитрацин цинк и неомицинов сулфат. 1 грам съдържа 250 IU бацитрацин цинк и 5 000 IU неомицин като сулфат.
Помощни вещества: прахова основа: царевично нишесте - над 98%, магнезиев оксид - до 2%.

Възрастни и деца: 2 - 4 пъти дневно. Нанесете тънък слой от праха върху съответното място и ако е необходимо, поставете превръзка. Лекарството не бива да се прилага върху повече от 1% от площта на телесната повърхност (приблизително колкото размера на дланта на ръката).

Информирай се за горещи

промоции до -36%